Hlavní obsah

Záložník Iniesta prodloužil smlouvu s Barcelonou o tři roky

Barcelona

Španělský reprezentant Andrés Iniesta spojil svou fotbalovou budoucnost s Barcelonou až do roku 2018. Devětadvacetiletý záložník prodloužil s katalánským klubem smlouvu, která mu měla vypršet v roce 2015, o další tři roky a na Nou Campu tak bude působit nejméně do svých čtyřiatřiceti let.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

"Jsme velice šťastní. Myslím, že je to skvělý dárek pro naše fanoušky," prohlásil předseda Barcelony Sandro Rosell poté, co oficiálně oznámil prodloužení spolupráce s úřadujícím mistrem světa a Evropy. Kontrakt obsahuje klauzuli umožňující každoroční prodlužování o jeden rok.

Iniesta prošel fotbalovou akademií Barcelony a s klubem je spjatý od svých dvanácti let. V áčku debutoval v roce 2002 v Lize mistrů a s týmem nasbíral celkem 21 trofejí.

Jeden z nejslavnějších momentů v klubové kariéře zažil Iniesta v roce 2009 v Lize mistrů, kdy jeho pozdní gól poslal Barcelonu přes Chelsea do finále. V reprezentaci jeho branka v prodloužení s Nizozemskem přinesla Španělsku v roce 2010 premiérový titul mistrů světa. Na Euru 2012 byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Reklama