Hlavní obsah

Barcelona - Elche 4:0Barcelona se udržela v čele, Sánchez dal hattrick

Madrid

Barcelona rozstřílela ve španělské fotbalové lize Elche 4:0 a dál vede tabulku o skóre před Atlétikem Madrid, s kterým se utká v příštím kole v sobotu. Hattrickem k jasné výhře přispěl Alexis Sánchez, jednou skóroval Pedro. Šanci na ještě vyšší vítězství promarnil Xavi, který v úvodu druhého poločasu za stavu 2:0 netrefil z penalty branku.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Alexis Sánchez z Barcelony se raduje z gólu.

Článek

Sánchez otevřel skóre v 7. minutě a další dva góly přidal v 63. a 69. minutě. Pro chilského útočníka to byl první hattrick ve španělské lize od přestupu z Udine v roce 2011. Ve 14 zápasech v tomto ligovém ročníku stihl dát jedenáct branek, stejně jako ve své střelecky nejúspěšnější sezóně, kterou prožil hned v úvodním roce angažmá v Barceloně.

Jedenáctý ligový gól v sezóně dal i Pedro a oba se dělí po pozici nejlepšího týmového střelce. Obvyklý kanonýr obhájců titulu Lionel Messi sice začal v tomto týdnu trénovat s mužstvem po zranění stehenního svalu, kvůli kterému nehraje od listopadu, k utkání s Elche však kouč Gerardo Martino nejlepšího fotbalistu světa ještě nenominoval. Odpočívat nechal i brazilskou hvězdu Neymara, který až v závěru vystřídal Pedra.

Atlético v sobotu zvítězilo v Málaze 1:0 a necelý den strávilo v čele tabulky, ale Barcelona dokázala odpovědět.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
FC Sevilla - Getafe 3:0 (34. Vitolo, 56. Bacca, 77. Rakitič)
FC Barcelona - Elche 4:0 (7., 63. a 69. Alexis Sánchez, 16. Pedro)
Pamplona - Espaňol Barcelona 1:0 (33. Cejudo)
San Sebastian - Bilbao 2:0 (43. Griezman, 90.+2 Pardo)

Reklama

Související témata: