Hlavní obsah

Messi možná ve středu odehraje za Barcelonu první duel po zranění

Barcelona

Hvězdný fotbalista Lionel Messi by mohl ve středu odehrát za Barcelonu první zápas od listopadového svalového zranění. Trenér katalánského klubu Gerardo Martino v úterý oznámil, že argentinského kanonýra zařadil do nominace na utkání Španělského poháru s Getafe.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lionel Messi.

Článek

Messi, úřadující držitel Zlatého míče FIFA pro nejlepšího hráče světa, chybí Barceloně od 10. listopadu, kdy si natrhl stehenní sval na levé noze. Už předtím utrpěl na podzim dvě zranění. Šestadvacetiletý útočník se do konce roku léčil doma v Argentině a lékaři mu v minulých dnech povolili návrat na hřiště.

Martino podle všeho plánuje Messiho ve středu postavit aspoň na část zápasu, aby se rozehrál pro víkendový šlágr španělské ligy s Atléticem Madrid, který bude přímým soubojem o první místo v tabulce.

"Vrátil se z Argentiny a trénuje jako kterýkoliv jiný člen kádru. Samozřejmě mu trochu chybí herní praxe, ale jak jsem ním mluvil, nevidím opravdu žádný problém. Řekl mi, že se cítí dobře, proto je v týmu," uvedl Martino.

Vzpomínka na úchvatné sólo

Messi by se mohl vrátit na hřiště proti týmu, kterému dal v roce 2007 rovněž ve Španělském poháru jeden z nejhezčích gólů své kariéry. Úchvatné sólo je srovnáváno s trefou argentinské legendy Diega Maradony na světovém šampionátu v roce 1986 proti Anglii. "Pokud Leo zítra nastoupí, doufejme, že dá další takový gól," podotkl s úsměvem Martino.

Příští pondělí čeká Messiho vyhlášení ankety Zlatý míč FIFA za rok 2013. Spolu s ním figurují ve finálním výběru Cristiano Ronaldo a Franck Ribéry.

Reklama

Související témata: