Hlavní obsah

To je příběh pro filmová plátna, básnil při gólovém Messiho návratu trenér Barcelony

Barcelona/Praha

Doslova pohádkový návrat. A jak jinak než ve velkém stylu. Poprvé od listopadového zranění oblékl božský Lionel Messi dres Barcelony ve středečním pohárovém duelu s Getafe a okamžitě zase zářil. Necelá půlhodina na trávníku mu stačila, aby vstřelil dva góly a pečetil jasnou čtyřbrankovou výhru svého týmu. „Jeho kariéra by mohla posloužit jako filmový scénář pro Hollywood. Byl by to perfektní příběh do kin,“ rozplýval se Messiho krajan na trenérské lavičce Barcelony Gerardo Martino.

Messi se vrátil na hřiště ve velkém stylu.

Článek

Na čtyřicet tisíc diváků na Nou Campu se těšilo na návrat Messiho. V 64. minutě se dočkali, neboť v prvním osmifinále Královského poháru střídal za bouřlivých ovací Iniestu. Dva měsíce vzhledem k svalovému zranění nuceně absentoval, léčil se doma v Argentině, do Španělska se vrátil až v lednu, přesto na něm nebyla dlouhá přestávka vůbec znát.

Dokázal, proč je nejlepší

„Všem lidem znovu dokázal, proč je nejlepším fotbalistou světa. Vrací se po zranění, ale dvě tři minuty mu postačí, aby o tom přesvědčil," básnil trenér Martino.

Aby ne, když Messi vstřelil dva góly a k dalším trefám parádními přihrávkami své spoluhráče doslova vyzýval.

První branku dal poté, co se k němu dostal odražený míč a on ho pohotově poslal za záda gólmana Codina, druhou přidal už v nastaveném čase po sólu přes polovinu hřiště. Obránci Getafe se ho přitom pokoušeli marně zastavit...

„Takové góly dávají nejlepší hráči, když jsou v nejlepší formě. Na Messim je vidět, že z fotbalového kumštu nic nezapomněl," složil argentinské hvězdě poklonu i kapitán Barcelony Carles Puyol.

„To, co při návratu předvedl, byla jen krátká sekvence z jeho fotbalového mistrovství. Z toho, co v Barceloně dosud odvedl a co ho dělá velkým," připomínal jedenapadesátiletý kouč Gerardo Martino.

Příjemné starosti před šlágrem

Ten má před sobotním šlágrem španělské ligy, v němž se Barcelona představí na hřišti Atlétika Madrid, hodně příjemné starosti. Se sestavou, samozřejmě, protože forma jeho svěřenců je doslova skvostná.

„Fábregas byl třeba proti Getafe nejlepším mužem na hřišti. A všichni útočníci si o místo v sestavě také říkají," pochvaloval si trenér Martino před duelem s Atlétikem, jež dosud nasbíralo stejný počet devětačtyřiceti bodů jako Barcelona. Vzájemný souboj proto rozhodne, kdo bude vládnout tabulce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články