Hlavní obsah

VIDEO: Barcelonu postihla další rána, přišla o Neymara. Možná až na celý měsíc

Jako by Barceloně nebylo přáno, aby její nejzářivější hvězdy Lionel Messi a Neymar mohli těšit fotbalové fanoušky svými jedinečnými kousky bok po boku. Jen co se Argentinec Messi po dvouměsíční pauze způsobené svalovým zraněním poprvé objevil v základní sestavě, jeho brazilský parťák čtvrteční odvetu osmifinále Španělského poháru proti Getafe (0:2) nedohrál. Přibližně v polovině úvodního poločasu odkulhal s podvrtnutým kotníkem a Barceloně bude chybět až celý měsíc.

Zranění Neymara.

 
Článek
Fotogalerie

Neymar na hřišti pobyl pouze 23 minut. Pak při útočné akci a snaze o centr z levé strany přes zadáka Getafe ztratil rovnováhu, v pádu extrémně zatížil pravý kotník a přepadl na levé rameno.

List Daily Mail s odvoláním na prohlášení katalánského klubu napsal, že Neymar má poraněnou šlachu a vazy v pravém kotníku a herní pauzu brazilského reprezentanta odhadl na zhruba tři až čtyři týdny, což páteční speciální vyšetření na klinice v Barceloně potvrdilo.

Neymar přijde minimálně o následující zápasy španělské ligy proti Levante, Málaze a Valencii a pohárové čtvrtfinále s Levante. Zatím není jisté, zda klíčový útočník stihne úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City, které je na programu 18. února.

Jednadvacetiletý Neymar od letního přestupu ze Santosu pomohl Barceloně v této sezóně deseti brankami ve všech soutěžích. V odvetném pohárovém duelu s Getafe obstaral obě trefy vítězů Messi a posunul tým do čtvrtfinále, v němž se utká s Levante.

Reklama

Související témata: