Hlavní obsah

Levante - Barcelona 1:1Barcelona remizovala s Levante, Atlético nevyužilo šanci dostat se na první místo

Valencie
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony si ve 20. kole španělské ligy připsali teprve třetí remízu v tomto ročníku Primera División, když hráli nerozhodně 1:1 na hřišti Levante. Katalánci mohli po 57 kolech v řadě přijít o první příčku, jenže Atlético Madrid ve večerním zápase jen remizovalo 1:1 se Sevillou a v tabulce zůstalo o skóre na druhém místě. Třetí Real Madrid je zpátky o bod.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Vlevo Gerard Piqué z Barcelony hlavičkuje míč před Andreasem Ivanschitzem z Levante.

Článek
Fotogalerie

Barcelona nastoupila v sestavě již s uzdraveným Lionelem Messim, ten se však tentokrát neprosadil. Jedinými střelci se stali obránci. Po deseti minutách otevřel skóre po rohu domácích řecký stoper s českými kořeny Lukas Vyntra. O vyrovnání se postaral rovněž hlavou Gerard Piqué.

Barcelona, která držela míč 74 procent hrací doby, měla velké šance na otočení skóre, ale Xaviho gólovou dorážku zachránil na brankové čáře obránce Juanfran.

Atlético před vlastními fanoušky po gólu kanonýra Villy dlouho vedlo, nakonec se však muselo spokojit s bodem za remízu 1:1. Tu zařídil Seville chorvatský záložník Ivan Rakitič. Atlético už vedení zpět nezískalo, přestože v závěru dohrávala Sevilla bez vyloučeného Morena.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
Espaňol Barcelona - Vigo 1:0 (88. Sergio García)
Getafe - San Sebastian 2:2 (28. Marica, 53. Leon - 4. a 16. Agirretxe)
Villarreal - Almería 2:0 (3. Uche, 87. Soriano z pen.)
Levante - FC Barcelona 1:1 (10. Vyntra - 19. Piqué)
Atlético Madrid - FC Sevilla 1:1 (18. Villa - 72. Rakitič z pen.)

Reklama

Související témata: