Hlavní obsah

Soud se bude zabývat finančními podrobnostmi Neymarova přestupu

Barcelona

Španělský soud se bude zabývat žalobou na předsedu Barcelony Sandra Rosella kvůli loňskému přestupu brazilské fotbalové hvězdy Neymara. Na soud se obrátil jeden z členů katalánského velkoklubu kvůli údajným finančním nesrovnalostem Neymarova přestupu a soudce Pablo Ruz po předběžném prozkoumání dokumentů oznámil, že shledal dostatečné důvody pro přijetí žaloby.

Foto: www.marca.com

Brazilec Neymar slaví svůj první gól v soutěžním utkání za Barcelonu.

Článek

Rosell v pondělí znovu potvrdil, že Barcelona zaplatila Santosu za talentovaného útočníka 57 milionů eur, jak uvedl při jeho červnovém slavnostním představení. Člen klubu Jordi Cases ale tvrdí, že částka nesouhlasí. V prosinci prohlásil, že brazilský klub inkasoval jen 17 milionů.

"Nemyslíme si, že si někdo ty peníze nechal. Chceme ale vědět, jak to bylo vyúčtováno, protože to není jasné," řekl Cases listu El País s tím, že žaloba není namířená proti klubu, ale proti Rosellovi.

Rosell a další členové výkonného výboru v minulosti několikrát zopakovali, že smlouva o Neymarově přestupu obsahuje klauzule o utajení, které jim nedovolují mluvit o podrobnostech. Otázky soudce prý ale rád zodpoví.

Reklama

Související témata: