Hlavní obsah

Barcelona je bez prezidenta. Rosell kvůli kontroverznímu přestupu Neymara odstoupil

Barcelona
Aktualizováno

Představenstvo fotbalové Barcelony na svém čtvrtečním mimořádném zasedání přijalo rezignaci šéfa klubu Sandra Rosella. Důvodem rezignace devětačtyřicetiletého funkcionáře a podnikatele je žaloba, které Rosell čelí kvůli údajným finančním nesrovnalostem při letním přestupu útočníka Neymara ze Santosu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sandro Rosell (vlevo) právě oznámil svou rezignaci.

Článek
Fotogalerie

„Vždycky jsem tvrdil, že příchod Neymara je správný, ale způsobí závist našich soupeřů. Teď se k tomu přidaly časté útoky na mě a mojí rodinu, můj čas se proto naplnil. Radě jsem předložil svou rezignaci a klubu přeji do budoucna hodně štěstí a úspěchů," uvedl Rosell na čtvrteční mimořádné tiskové konferenci.

Devětačtyřicetiletého Rosella zažaloval jeden z členů Barcelony Jordi Cases, podle kterého brazilský celek vyinkasoval za svou hvězdu Neymara jen 17 miliónů eur (asi 467 miliónů korun). „Obvinění je nespravedlivé a nezodpovědné," řekl Rosell.

Předtím opakovaně tvrdil, že Barcelona za Neymara zaplatila částku 57 miliónů eur. Zbytek peněz dostala podle brazilských médií společnost, která Neymara zastupuje, a kde figuruje i otec jednadvacetiletého útočníka.

Posledním prezidentem katalánského týmu, který odstoupil z funkce, byl po sérii špatných výsledků v roce 2003 Joan Gaspart. Sandro Rosell byl v čele klubu od roku 2010. Barcelonu povede až do dalších prezidentských voleb v roce 2016 současný viceprezident Josep Bartomeu.

Reklama

Související témata: