Hlavní obsah

Atlético - R. Sociedad 4:0Atlético ukončilo rekordní nadvládu Barcelony. Po vyloučení Ronalda ztratil také Real

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlétika Madrid využili sobotního zaváhání Barcelony s Valencií a díky vysoké výhře 4:0 nad San Sebastianem se dostali do čela španělské ligy. Messi a spol. na ně nyní ztrácejí tři body a je to poprvé po 59 kolech (a poprvé od poloviny května 2012), co je na prvním místě tabulky někdo jiný než právě katalánský gigant. V neděli večer ztratil body také Bílý balet, který remizoval 1:1 v Bilbau a navíc přišel o vyloučenou hvězdu Cristiana Ronalda.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Útočník Atlétika Madrid David Villa (vpravo) a jeho spoluhráč Koke slaví vysokou výhru nad Realem Sociedad.

Článek
Fotogalerie

Ligová hegemonie Barcelony s Realem Madrid, jejichž hráči nenechali sáhnout na domácí titul nikoho jiného, trvá už devět let. Nyní ale má slibně nakročeno Atlétiko, které naposledy slavilo v roce 1996. Jeho ofenziva je k nezastavení a po obraně Raya Vallecana pokořila čtyřikrát i San Sebastian.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Svým 20. zásahem v sezóně k tomu pomohl Diego Costa a bleskově se v týmu adaptoval jeho jmenovec Diego. Brazilec, jenž na stadiónu Vicente Calderóna nastupoval v letech 2011 a 2012, klub posílil teprve v pátek večer a o pár hodin později už slavil svou první trefu po návratu z Wolfsburgu. Před výkopem uctili aktéři zápasu a fanoušci památku zesnulého Luise Aragonése, bývalého hráče a trenéra Atlétika.

Real mohl Barcelonu večer v Bilbau dokonce odsunout na třetí příčku, ale nakonec byl rád za remízu 1:1.

Pro závěrečnou čtvrthodinu přišel o Portugalce Cristiana Ronalda, který krátce po vyrovnávacím gólu neudržel nervy na uzdě, pustil se do šarvátky se dvěma soupeři, a když sáhl Carlosi Gurpeguimu do obličeje a odstrčil jej, viděl červenou kartu.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
Málaga - FC Sevilla 3:2 (31. z pen. a 83. Duda, 77. García Sánchez - 49. Bacca, 66. Fazio)
Elche - Almería 1:0 (58. Herrera)
Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 2:0 (71. a 89. Castro)
Atlético Madrid - San Sebastian 4:0 (38. Villa, 72. Diego Costa, 74. Miranda, 87. Diego)
Bilbao - Real Madrid 1:1 (74. Ibai - 65. Jesé)

Reklama

Související témata: