Hlavní obsah

Real - Atlético 3:0Real Madrid k pohárovému finále přiblížily dva vlastní góly Atlétika, vyhrála i Barcelona

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili v úvodním semifinále Španělského poháru městského rivala Atlético 3:0. K vítězství v repríze finále minulého ročníku jim pomohly dva vlastní góly hostujícího celku a branka Jesého.

Foto: Juan Medina, Reuters

Stoper Pepe (nahoře) z Realu Madrid oslavuje druhý gól svého celku v prvním semifinále Španělského poháru proti Atlétiku Madrid.

Článek

Dobrou pozici před odvetami, které se hrají příští týden, má po výhře 2:0 nad San Sebastianem také Barcelona. Klíčové momenty se na Nou Campu odehrály ve 44. minutě, kdy nejprve poslal Katalánce do vedení Sergio Busquets a následně dostal za protesty červenou kartu hostující Inigo Martínez. Po přestávce potvrdil výhru favorita kuriózním vlastním gólem hostující brankář Eňaut Zubikarai, kterého nešťastně napálil spoluhráč.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Atlético sice přijelo na stadión Santiaga Bernabéua poprvé od roku 1996 v roli ligového lídra, třetí výhru nad Realem za sebou však nepřidalo. Tým trenéra Diega Simeoneho navíc poprvé v sezóně inkasoval tři branky a zaznamenal první prohru od října.

Real se ujal vedení v 17. minutě, kdy Pepeho střelu tečoval Emiliano Insúa. Druhý gól přidal po necelé hodině hry útočník Jesé, který zužitkoval přihrávku Ángela di Maríi. Argentinský záložník byl poté i u třetí branky, když jeho střelu srazil do vlastní sítě Joao Miranda.

Španělský fotbalový pohár - semifinále, 1. zápasy:
Real Madrid - Atlético Madrid 3:0 (17. vlastní Insúa, 57. Jesé, 73. vlastní Miranda)
FC Barcelona - San Sebastian 2:0 (44. Busquets, 60. vlastní Zubikarai)
Odvety se hrají 11. a 12. února.

Reklama

Související témata: