Hlavní obsah

Messi se střelecky trápí, kouče Martina to však neznepokojuje

Neobvyklé střelecké trápení zažívá hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi. Argentinský fotbalista se za posledních pět soutěžních utkání trefil jen jednou z penalty proti Valencii, naposled vyšel naprázdno ve středečním úvodním semifinále Španělského poháru se San Sebastianem (2:0). Trenéra katalánského týmu Gerarda Martina současná Messiho forma neznepokojuje a je přesvědčen, že šestadvacetiletá hvězda bude brzy znovu produktivní.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi během semifinále Španělského poháru.

Článek

Messi, jenž poslední dva měsíce loňského roku léčil svalové zranění, měl na Nou Campu proti San Sebastianu několik slibných šancí, ale například z bezprostřední blízkosti ani nadvakrát nepřekonal soupeřova brankáře, poté trefil z přímého kopu břevno.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Netrápí mě, že Messi nedává góly. Tentokrát měl tři jasné příležitosti, jednu mu zblízka chytil gólman. Brzy bude znovu skórovat," řekl novinářům kouč Barcelony Martino. Podle něj byli domácí hráči nervóznější než jindy, protože v sobotu před vlastním publikem podlehli 2:3 Valencii a po rekordních 59 týdnech přišli o vedení ve španělské lize.

Dva góly díky štěstí

"Odehráli jsme dobrý zápas bez rizika, ale nedominovali jsme v něm tolik, abychom si mohli říct, že je rozhodnuto o postupujícím. Dali jsme dva góly pravděpodobně díky štěstí a ne kvůli tomu, jak jsme hráli," prohlásil argentinský trenér, jehož svěřenci dohrávali celý druhý poločas v početní výhodě po vyloučení Iňiga Martíneze.

Martino považoval za důležité, aby kvůli psychice katalánského mužstva nasadil proti San Sebastianu stejnou sestavu jako proti Valencii (kromě brankáře Josého Manuela Pinta). "Ti, kteří hráli s Valencií, potřebovali nastoupit i tentokrát. Kdybych někoho z nich nepostavil, riskoval bych, že toho hráče v budoucnu ztratím," vysvětlil kouč přezdívaný "Tata".

Na utkání, které začínalo až ve 22 hodin, dorazilo na Nou Camp "jen" přes 38 tisíc diváků. Martino se však neobává, že by Barcelona přicházela o příznivce. "Čas výkopu nebyl pro fanoušky nejlepší, protože pak by museli jít spát velmi pozdě. To je dobrý důvod, proč nepřijít," dodal někdejší záložník.

Reklama

Související témata: