Hlavní obsah

Ronaldo s odvoláním proti trestu neuspěl. Sudí, který ho vyloučil, si ale také měsíc nezapíská

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo má smůlu a madridský Real samozřejmě také, protože s odvoláním proti výši trestu své největší hvězdy neuspěl. Distanc na tři zápasy, jenž Ronaldo dostal za vyloučení v nedělním ligovém duelu s Bilbaem, tak zůstává v platnosti a Bílý balet se musí obejít bez svého klíčového hráče v následujících třech ligových zápasech proti Villarrealu, Getafe a Elche. Pikantní ovšem je, že ex post byl potrestán i rozhodčí Ayza Gámez, který Ronalda vyloučil.

Foto: Vincent West, Reuters

Cristiano Ronaldo se ironicky usmívá poté, co mu rozhodčí v nedělním utkání v Bilbau udělil červenou kartu.

Článek

Marně vykřikoval kouč Realu Carlo Ancelotti, že trest pro Ronalda je naprosto neadekvátní tomu, co provedl, zbytečně se vedení madridského klubu rozčilovalo a odvolávalo. Distanc na tři zápasy pro portugalskou hvězdu ve službách Realu zůstává v platnosti.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Příčinou všeho byla situace v závěru nedělního utkání v Bilbau. Real vedl 1:0, domácí náhradník Ibai však v 73. min. vyrovnal, při následném protiútoku Bílého baletu pak nemínil sudí Ayza Gámez ocenit ruku obránce Gurpegui v šestnáctce penaltou, což Ronalda nazlobilo.

Držitel Zlatého míče přejel protihráči rukou a předloktím přes obličej, načež se Gurpegui teatrálně skácel k zemi. Na Portugalce se okamžitě začal sápat nazlobený Iturraspe, což vyvolalo všeobecnou strkanici. Na jejím konci byla žlutá pro mstitele Iturraspeho a červená karta pro Ronalda, který opustil trávník s ironickým úsměvem adresovaným čtvrtému rozhodčímu.

Červená byla hodně přísná, takže žádný div, že se vedení Realu nelíbila. Třízápasový trest vztahující se jen na ligové zápasy tuplem ne, neboť Ronaldovi se střelecky mimořádně daří. Držitel Zlatého míče totiž v 21 zápasech nastřílel už 22 gólů.

S odvoláním však Real neuspěl, takže Ronaldo se v lize objeví až 3. března, kdy jeho tým hraje v 26. kole s vedoucím Atlétikem Madrid.

Pikantní na celé kauze ovšem je, že nuceně bude odpočívat i rozhodčí, který Ronalda vyloučil. Nejprve totiž tvrdil, že červenou ukázal hvězdě Realu za ruku v obličeji domácího obránce Gurpegui, v zápise o utkání však napsal, že příčinou vyloučení byla Ronaldova strkanice s Iturraspem.

Podle verdiktu komise rozhodčích si rozhodčí Ayza Gámez nezapíská celý měsíc a navíc nebude řídit už žádné utkání Realu v této sezóně. Španělská média dokonce přinesly informaci, že mu dokonce hrozilo, že bude okamžitě přeřazen do II. ligy.

Reklama

Související témata: