Hlavní obsah

Rozesmátý Ronaldo dostal zapalovačem do hlavy. Atlético nejenže z poháru vypadlo, ale hrozí mu i zavření stadiónu

Madrid/Praha

Tentokrát se skácel k zemi on... Pravdou sice je, že při odchodu do šatny žlutým zapalovačem do hlavy dostal, ale že by to byla taková rána, aby se Ronaldo kácel k zemi a lékaři ho museli okamžitě ošetřovat?! Těžko soudit, ale portugalská hvězda ve službách fotbalového Realu v semifinálové odvetě Královského poháru samo sebou emoce zase pořádně zvedla. Zvláště, když po madridském derby domácí Atlético nejen vypadlo, ale po incidentu mu hrozí uzavření stadiónu.

Foto: Sport.cz

Moment, kdy Ronaldo při odchodu ze hřiště společně se Sergio Ramosem, dostal do hlavy zapalovačem.

Článek

Už v průběhu prvního poločasu fanoušky domácího Atlétika v ochozech stánku Vincenteho Calderóna Cristiano Ronaldo hned několikrát vytočil.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nejprve pádem po docela nevinném kontaktu s Manquillem, po němž následovala penalta, kterou sám bezpečně proměnil, poté bezchybně kopnutým druhým pokutovým kopem, proti němuž neměl domácí gólman Aranzubia šanci.

Real po výhře 3:0 v prvním zápase vedl v odvetě během šestnácti minut dvoubrankovým rozdílem a o prvním finalistovi Královského poháru nemohlo být pochyb.

Fauloval a žluté se divil

„Náskok z prvního utkání pomohl určit ráz odvety," liboval si kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti, že se mu daří naplnit jeden z cílů, s nímž na lavičku Realu usedl.

Ronaldovu galapředstavení však neměl být zdaleka konec. Ještě před přestávkou přišel jeho další souboj s Javierem Manquillem, po němž dopadl devatenáctiletý domácí obránce na hlavu, zhmoždil si krk a trenér ho byl nucen vystřídat. Manquillo musel dokonce na odborné vyšetření do nemocnice.

Ronaldův faul diváky pochopitelně popudil, i když za počínání v hlavičkovém souboji dostal Portugalec žlutou kartu.

Zapalovač za údiv a smích

Netajený údiv portugalské hvězdy, stejně jako jeho rozesmátá tvář při odchodu ze hřiště, které opouštěl se Sergiem Ramosem, je vytočila ještě víc. Reakcí byl zapalovač, který z hlediště přiletěl a zasáhl Ronalda do hlavy.

Ronaldo po zásahu padnul k zemi a v chumlu asistentů, pracovníků bezpečnostní služby a zdravotníků se chytil za hlavu.

Stejně, jako v ligovém duelu v Bilbau jeho tamní protihráč Gurpegui, což byl incident, za který dostal držitel Zlatého míče Ronaldo distanc na tři ligové zápasy. Tentokrát se stal obětí on a Atlético musí počítat s trestem, který bude následovat.

„Vzpomínám si na podobnou situaci z Nou Campu, v níž figuroval Roberto Carlos. Stadión Barcelony tehdy uzavřen nebyl," přispěchal manažer Atlétika Clemente Villaverde s precedentem z minulosti i polehčujícími okolnostmi.

„My viníka dopadli a celou událost okamžitě odsoudili. Navíc šlo na našem stadiónu o ojedinělý případ, při němž nebyl soupeřův hráč zraněný," připomínal, že Ronaldo po přestávce nastoupil a v semifinále pokračoval.

„Cristiano je skutečně v pořádku, nemá žádné fyzické problémy," citoval ostatně španělský server El País trenéra Carla Ancelottiho.

"Skončilo to malou boulí, nic vážného," přiznal i Ronaldo. "Nevím, co si chtěl domácí příznivec dokázat, ale mě nezastraší."

Pokuta 300 eur, nebo zavřený stadión?

I tento fakt by mohl být při rozhodování o sankcích důležitý. Podle disciplinárního řádu španělské fotbalové federace připadají v úvahu tři různé výše trestů - od pokuty 300 eur až po uzavření hřiště na jeden až tři zápasy a finanční sankcí 3000 eur.

A aby Atlético bojující s Barcelonou a Realem o titul přišlo o výhodu domácího prostředí byť třeba jen na jedno utkání, to by byla pro Simeoneho tým rána. Zvláště po pohárové potupě s Bílým baletem, kterou jako obhájce Královského poháru těžko skousává.

Reklama

Související témata: