Hlavní obsah

Atlético Madrid zaplatí za zapalovač hozený z hlediště 602 eur

Madrid

Disciplinární komise Španělské fotbalové asociace potrestala Atlético Madrid pokutou 602 eur (asi 16 500 korun) za hozený zapalovač z hlediště, který při úterním utkání semifinále Španělského poháru zasáhl do hlavy hvězdu Realu Madrid Cristiana Ronalda.

Foto: Sport.cz

Moment, kdy Ronaldo při odchodu ze hřiště společně se Sergio Ramosem, dostal do hlavy zapalovačem.

Článek

K incidentu došlo při odchodu týmů do šaten na poločasovou přestávku. Ronalda zasáhl zapalovač do hlavy a musel se nechat ošetřit. V utkání však pokračoval a mohl slavit postupovou výhru 2:0, kterou zařídil dvěma proměněnými penaltami. Rozhodčí incident zaznamenal do zápisu o utkání.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Disciplinární komise se případem zaobírala dnes a zvolila na české poměry nízkou formu trestu. Česká disciplinárka většinou při podobných proviněních sahá k výrazně vyšším pokutám. V dubnu 2012 například udělila pražské Spartě pokutu 200 tisíc korun a podmínečné uzavření stadionu za hozený dělobuch, který vybouchl pod nohama jejího hráče Ladislava Krejčího. Při nezvládnutí pořadatelské služby se pak tresty pohybují většinou od 40 tisíc korun výše.

Stejnou pokutu jako nyní však Atlético dostalo už v roce 2009, kdy fanoušci využili sněhovou nadílku a házeli po sobě sněhovými koulemi, přičemž trefili i brankáře soupeřova týmu.

Reklama

Související témata: