Hlavní obsah

R. Sociedad - Barcelona 3:1Barcelona padla v San Sebastianu, Real vyhrál a jde do čela

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize Elche 3:0 a po dvacátém vítězství v sezoně jdou do čela tabulky. Z něj sesadili Barcelonu, která nezvládla duel na hřišti San Sebastianu a podlehla 1:3. Katalánský klub může navíc přijít i o druhou pozici, pokud bude Atlético bodovat v nedělním zápase na půdě Pamplony.

Foto: Vincent West, Reuters

Zaluda z Realu Sociedad (vlevo) stíhá Neymara z Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Real v lize zvládl i poslední třetí zápas bez distancovaného kanonýra Cristiana Ronalda, jemuž dnes vedení soutěže zamítlo žádost o prominutí zbytku trestu za červenou kartu. V generálce na středeční duel Ligy mistrů na hřišti Schalke zařídili vítězství "Bílého baletu" Asier Illarramendi, který hrál místo rovněž potrestaného Luky Modriče, a ve druhém poločase Gareth Bale a Isco.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Barcelona prohrávala na hřišti San Sebastianu po půlhodině vlastní brankou Kamerunce Alexandra Songa. Vyrovnání zařídil obhájci titulu v 36. minutě Lionel Messi šestou trefou v posledních čtyřech ligových zápasech.

Hosté ale výsledek otočit nedokázali. Ve druhém poločase zvýšil vedení domácích svým šestnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec klubu Antoin Griezmann. Na konečných 3:1 pak uzavřel pět minut po něm David Zurutuza, který díky dobře načasovanému náběhu usměrnil do sítě těsně před gólmanem Valdésem Griezmannův centr.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Real Madrid - Elche 3:0 (34. Illarramendi, 72. Bale, 81. Isco)
Vigo - Getafe 1:1 (59. Rafinha - 20. Lafita)
San Sebastian - FC Barcelona 3:1 (32. vlastní Song, 54. Griezmann, 59. Zurutuza - 36. Messi)

Reklama

Související témata: