Hlavní obsah

Můžu za to já, bral na sebe trenér Barcelony porážku v San Sebastianu

Madrid

Trenér fotbalistů Barcelony Gerardo Martino na sebe vzal sobotní porážku 1:3 v San Sebastianu, vyčítal si především zbytečné šetření některých opor. Jeho svěřenci prohráli druhý z posledních čtyř ligových zápasů a zkomplikovali si boj o španělský titul. Katalánci ztrácejí tři body na vedoucí Real Madrid, stejně jako Atlético, které rovněž o víkendu utrpělo porážku. Oba celky ale nic nevzdávaj

Foto: Vincent West, Reuters

Messi slavil svůj gól s Neymarem, v San Sebastianu ale Barcelona padla.

Článek

"Nepřipravil jsem nás dobře na zápas, San Sebastian byl lepší tým," řekl po nečekané porážce sebekriticky kouč Barcelony Martino. "Teď se z toho musíme vzpamatovat a připravit se na další zápas," dodal jednapadesátiletý Argentinec.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Vyčítal si hlavně to, že šetřil některé hráče po úterním vítězství 2:0 v duelu Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City. "Mysleli jsme, že vynaložené úsilí v Manchesteru by mohlo hrát negativní roli. Ale rotovat se sestavou je dobré, jen pokud to vyjde," konstatoval Martino.

Na lavičce nechal z opor Xaviho Hernándeze, Daniela Alvese, Cesca Fábregase a Alexise Sáncheze. Poslední dva jmenované pak nasadil na trávník až pozdě za nepříznivého stavu 1:3. "Asi to byla moje chyba, že jsem neudělal změny za stavu 1:1. Za stavu 1:3 už neměli moc šancí něco s vývojem udělat," připustil Martino.

Sobotní zápas si za rámeček rozhodně nedá, vedle porážky totiž musel skousnout i vykázání na tribuny, kam ho v poločase poslal sudí po rozmíšce s jedním z členů domácího realizačního týmu. "Nemám k tomu co říct. Rozhodčí se prostě tak rozhodl," podotkl Martino.

Ztratili stopera Piquého

Barcelona nejen že utrpěla velkou bodovou ztrátu ve vyrovnaném boji o titul, navíc také přišla o stopera Gerarda Piquého. Problémy s lýtkem ho podle odhadů vyřadí na dva týdny ze hry.

Katalánci ale nejsou z porážky nijak nervózní. "Neměli bychom se vzdávat. Jsme za Realem jen o tři body, to je jeden zápas. Není to příliš znepokojující. Navíc před sebou máme zápasy s oběma konkurenty," připomněl záložník Andrés Iniesta klíčové souboje s Realem a Atléticem.

K derby madridských rivalů dojde už tento víkend a Atlético do něj půjde s tříbodovou ztrátou, neboť o víkendu prohrálo na hřišti Osasuny 0:3. Trenér Diego Simeone věří, že po dalším kole už bude jeho tým s Realem zase bodově srovnaný. "Musíme myslet na další zápas. Doma jsme velmi silní, pokusíme se Real porazit," uvedl Simeone.

Reklama

Související témata: