Hlavní obsah

Atlético - Real Madrid 2:2Ronaldo zachránil Realu remízu v derby i první místo, Barcelona ztrácí bod

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid remizovali ve španělské lize v městském derby s Atlétikem 2:2 a zůstali v tabulce první. Bod jim zachránil v závěru utkání Cristiano Ronaldo, který v lize nastoupil poprvé po odpykání třízápasového disciplinárního trestu. Barcelona vyhrála v domácím zápase nad Almerií 4:1 a ztrácí na Real jeden bod.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo slaví gól, kterým zajistil Realu Madrid remízu 2:2 v městském derby na hřišti Atlétika.

Článek
Fotogalerie

Real šel v derby bleskově do vedení: už po třech minutách se trefil francouzský útočník Karim Benzema, který zužitkoval centr Ángela Di Maríi a připsal si patnáctou ligovou trefu. Jenže domácí ještě do přestávky dokázali stav otočit díky brankám Kokeho a Gabiho, jehož dalekonosná střela v nastavení překvapila gólmana Realu Diega Lópeze.

O dělbě bodů rozhodl osm minut před koncem zápasu Ronaldo, který po dvou brankách ve středečním zápase Ligy mistrů do sítě Schalke oslavil přesnou ranou k tyči svůj návrat na ligové trávníky. Nejlepší střelec španělské ligy se prosadil již potřiadvacáté.

Barcelona vedla od deváté minuty, kdy střeleckou formu potvrdil Alexis Sánchez. Ten se v lize trefil popáté z posledních šesti zápasů. Za čtvrt hodiny na jeho gól navázal Lionel Messi, který z přímého kopu přidal svou patnáctou ligovou branku.

Almería utkání zdramatizovala gólem Ángela Trujilly, jenž se prosadil hlavou po rohovém kopu. V závěrečných minutách ale Katalánci definitivně stvrdili výhru. Na 3:1 zvýšil prvním ligovým gólem od srpna 2012 obránce Carles Puyol, konečnou podobu výsledku pak dal technickou střelou Xavi.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Villarreal - Betis Sevilla 1:1 (71. Bruno z pen. - 85. Castro)
Atlético Madrid - Real Madrid 2:2 (28. Koke, 45.+1 Gabi - 3. Benzema, 82. Ronaldo)
FC Sevilla - San Sebastian 1:0 (77. Gameiro)
FC Barcelona - Almería 4:1 (9. Sánchez, 24. Messi, 83. Puyol, 89. Xavi - 27. Trujillo)
Vallecano - Valencie 1:0 (61. Larrivey)

Reklama

Související témata: