Hlavní obsah

To měl být fotbal? Kouč Realu po madridském derby obvinil Atlético z násilí a simulování

Madrid

Mělo jít o svátek fotbalu, jenže kdo viděl nedělní madridské derby mezi Atlétikem a Realem, které nakonec skončilo smírně 2:2, musel nevěřícně kroutit hlavou. Časté potyčky, strkanice, několik teatrálních simulací, zdržování i tvrdá hra a mnoho faulů, které hlavní rozhodčí Carlos Delgado Ferreiro pouštěl, i když byly často až za hranou únosnosti. Takové bylo utkání na stadiónu Vicente Calderóna.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo (vlevo) z Realu Madrid podává ruku brankáři Atlétika Thibautovi Courtoisovi.

Článek
Fotogalerie

Už se zdálo, že podobně vyhecované zápasy se spoustou strkanic, kontroverzních rozhodnutí a vypjaté atmosféry jsou doménou El Clásica, tedy bitvy Realu s Barcelonou. Jenže madridské derby slavný duel v mnohém překonalo. Mezi největší agresory zápasu patřili na domácí straně Godín s Raúlem Garcíou, v hostujícím dresu pak Pepe a Sergio Ramos.

Bílý balet si nakonec odvezl bod za remízu 2:2, kterou hostům zařídil v 82. minutě Cristiano Ronaldo. Žádný div, že po takovém zápase nebyli členové Realu vůbec nadšení, i když udrželi ligové vedení. „Atlético hrálo násilně a to prostě není náš styl. Často simulovali, zdržovali. Byl to prostě těžký zápas a bod z něj bereme," prohlásil trenér Realu Carlo Ancelotti.

Simeone: Chce to víc respektu

„Bohužel, zápas vypadal tak, jak vypadal. Musíme si zvyknout, asi to budeme vídat častěji, protože v tomto derby jsme to zažili už několikrát. Soupeř se choval příkře, zdržoval nebo přerušoval hru, vyhledával konflikty a protestoval, to není nic nového," poznamenal hostující záložník Xabi Alonso.

Obvinění ze strany Bílého baletu se trenér Atlétika Madrid Diego Simeone vysmál. „Násilná hra? To jsou nesmysly. Chce to více respektu," citoval list Marca argentinského kouče. Domácí se pro změnu zlobili na sudího Delgada, který na začátku zápasu neodpískal údajnou penaltu po faulu Sergia Ramose na útočníka Diega Costu.

„Byla to jasná penalta a nechápu, proč to rozhodčí neodpískal. Místo toho ještě dá Costovi žlutou kartu za simulování," vztekal se záložník Atlétika Gabi. Hostující zadák Sergio Ramos nepřímo naznačil, že se mělo pískat. „Někdy prostě rozhodčí pokutový kop nevidí. Někdy dělá správná, jindy zase špatná rozhodnutí. To je fotbal," pronesl španělský reprezentant.

Reklama

Související témata: