Hlavní obsah

OBRAZEM: Busquets šlápl ležícímu Pepému na hlavu. Byl to úmysl?

Sudí si toho nevšimli, ale barcelonského Sergia Busquetse usvědčily zpomalené televizní záběry a fotografie. Záložník katalánského celku během nedělního El Clásika šlápl na zemi ležícímu Pepému z Realu Madrid na hlavu. Otázka zní, jestli se jednalo o úmysl, nebo o nešťastnou náhodu.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Sergio Busquets z Barcelony šlape na hlavu Pepému z Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Šlágr 29. kola španělské nejvyšší soutěže byl vyhrocený od samotného začátku. Nervozita na trávníku stadiónu Santiago Bernabéu vyvrcholila ve 42. minutě po vyrovnávací brance Messiho na 2:2. Stoper Bílého baletu Pepé totiž chytil pod krkem Fábregase a oba vzápětí padli na trávník. Mezi ostatními hráči se strhla potyčka.

Do té se chtěl zapojit také Busquets, ale cestou k chumlu hráčů šlápl na hlavu na zemi ležícího Pepého. Zda se jednalo o úmysl, nebo ne, ví snad jenom španělský záložník. Incidentu si nevšiml ani hlavní sudí Undiano Mallenco, ani žádný z jeho asistentů.

Pětadvacetiletý středopolař tak unikl červené kartě. Tu ve druhé půli naopak dostal stoper Realu Sergio Ramos, který podle sudího Mallenka fauloval Neymara. Jednalo se však o více než sporné rozhodnutí. Arbitrovi Mallencovi se zápas nevydařil, když odpískal hned tři pokutové kopy a ani jeden z nich nebyl jednoznačný. Faul na Ronalda proběhl před pokutovým územím a zákroky na Neymara i Iniestu v závěru zápasu byly přinejmenším diskutabilní.

Barcelona nakonec zvítězila 4:3, hattrick nastřílel Messi. Ligu vede Atlético Madrid se 70 body o skóre před Realem Madrid. Barcelona ztrácí po výhře nad Realem jeden bod.

Šlápl Sergio Busquets na hlavu Pepému úmyslně?
Ano
74,5 %
Ne
17,6 %
Nevím
7,9 %
Celkem hlasovalo 8736 čtenářů.

Reklama

Související témata: