Hlavní obsah

Sevilla - Real Madrid 2:1Real Madrid prohrál na hřišti Sevilly a na Atlético ztrácí už tři body

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid prohráli ve 30. kole nejvyšší španělské soutěže na hřišti Sevilly 1:2 a ztratili kontakt s čelem tabulky. Rivalové Bílého baletu totiž ve středečních zápasech uspěli. Barcelona porazila Celtu Vigo 3:0 a Atlético Madrid zdolalo Granadu 1:0.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Carlos Bocca ze Sevilly (uprostřed) se raduje z branky proti Realu Madrid. Vlevo Cristiano Ronaldo, vpravo Luka Modrič.

Článek

Real Madrid poslal do vedení už ve 14. minutě Ronaldo, domácím se ale podařilo vývoj zápasu otočit. A oba góly vstřelil Bacca. V 19. minutě nejdříve zakončoval po rychlém protiútoku, do kterého ho ideální přihrávkou poslal Reyes. I druhý gól domácích padl po podobné akci. Rakitič ve středu hřiště parádní patičkou obehrál Pepého a kolmicí vysunul střelce úvodní branky, který znovu nezaváhal.

Real Madrid prohrál podruhé za sebou. O víkendu nestačili svěřenci Carla Ancelottiho na Barcelonu. Ta už v 6. minutě vyšachovala obranu Celty, Sánchez si naběhl za obranu na přihrávku od Messiho a ještě předložil míč Neymarovi, pro kterého už nebyl problém zblízka trefit odkrytou branku.

Po půlhodině hry navíc Iniesta hezkou kolmicí uvolnil Messiho, který se kličkou zbavil brankáře a vstřelil svou 14. branku v roce 2014, což z něj dělá nejlepšího střelce v tomto roce v celé Evropě.

V druhé půli se ještě jednou prosadil Neymar, jenž po brejku udržel míč v souboji s dvěma obránci a propálil brankáře.

Kaňkou na vítězství Barcelony bylo zranění brankářské jedničky Victora Valdése, který si v první půli poranil koleno a musel být odvezen do nemocnice na vyšetření. Dlouholetá jednička Barcelony přijde o zbytek sezóny i o letní mistrovství světa.

Atlético narozdíl od Realu nezaváhalo, připsalo si po výhře 1:0 nad Granadou tři body a vrátilo se do čela tabulky. Jediný gól zápasu vstřelil Diego Costa.

Španělská fotbalová liga, 30. kolo:
FC Barcelona - Vigo 3:0 (6. a 67. Neymar, 30. Messi)
Vallecano - Pamplona 1:0 (90. Larrivey)
Atlético Madrid - Granada 1:0 (63. Diego Costa)
FC Sevilla - Real Madrid 2:1 (19. a 72. Bacca - 14. Ronaldo).

Reklama

Související témata: