Hlavní obsah

Sevilla poslala Bílý balet do kolen. Kapitán Marcelo žádal fanoušky o odpuštění

Sevilla

Ještě před týdnem se v klidu vyhřívali na prvním místě tabulky. Před Atlétikem měli slibný tříbodový náskok, jenže stačily dva nevydařené zápasy a vše je rázem jinak. Fotbalisté Realu Madrid klesli po středečním 30. kole La Ligy až na třetí příčku, na městského konkurenta ztrácí tři body a na záda se dívají už i svému odvěkému rivalovi z Katalánska.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Zklamaný obránce Realu Madrid Marcelo Vieira (vlevo) na hřišti FC Sevilla. Vpravo přihlíží záložník Luka Modrič.

Článek
Fotogalerie

Nejprve nedělní porážka v El Clásiku, ve středu pak selhání na hřišti Sevilly. Situace se otočila o 180 stupňů. Teď to bude Real, který bude z pozice hladových vlčáků nahánět své soupeře.

"Můžeme ještě ligu vyhrát. Možné je cokoliv," neztrácí naději kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti. A má pravdu, vždyť do konce soutěže zbývá ještě osm kol a manko není nijak propastné.

Real na půdě Sevilly žádné body neposbíral, přitom nezačal špatně. Ronaldo zaznamenal svůj sedmadvacátý gól v sezóně a poslal hosty ve 14. minutě do vedení. Jenže ze strany španělského giganta to bylo vše. Další příležitosti nevyužil a z Andalusie odjel s prázdnou. Kolumbijec Carlos Bacca o pět minut později vyrovnal a v 72. minutě po pěkné přihrávce Rakitiče dokonal i obrat.

"Byli jsme si vědomi toho, že konec sezóny nebude lehký. Nesmíme ale přestat bojovat a chtěli bychom požádat naše fanoušky, aby nám prohry prominuli," narážel kapitán Realu Marcelo Vieira nejen na prohru v Seville, ale i na neúspěch v prestižním El Clásiku.

Emery: Nad Realem se nevyhrává každý den

Podle brazilského obránce byla prohra na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána pro jeho tým docela smolná. "Vytvořili jsme si šance. Nedokázali jsme je ale proměnit, ale tak to ve fotbale chodí. Prohráli jsme dva klíčové zápasy. Nyní bude všechno mnohem těžší," uvědomuje si Marcelo.

Bílý balet prohrál v Primera División dvakrát za sebou vůbec poprvé od roku 2009. "Je to divné a pro nás nezvyklé. Ale máme hráče s potřebným charakterem, abychom na to adekvátně zareagovali. Sami jsme si to zkomplikovali a nyní už je každé ligové utkání hrozně důležité," připomněl Ancelotti. "Naše pozice v  lize je teď komplikovanější, ale ještě stále máme šanci vyhrát titul. Všechno je možné," tvrdí kouč Realu.

Radost prožíval po utkání kouč Sevilly Unai Emery. "S průběhem střetnutí jsme velice spokojeni. Nad Realem se nevyhrává každý den. Hráli jsme s vírou, že zvítězíme. Nesmíme si ale teď zase dovolit být zbytečně optimističtí," uvedl kouč.

Kdo letos vyhraje španělskou fotbalovou ligu?
Atlético Madrid
22,8 %
FC Barcelona
47,6 %
Real Madrid
28,2 %
někdo jiný
1,4 %
Celkem hlasovalo 38210 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články