Hlavní obsah

Bale naštval Ronalda a sklízí ve Španělsku hněv. Přijde Real kvůli jeho kopačkám o titul?

Madrid

V létě přišel za rekordní sumu coby prvotřídní hvězda, teď se však v řadách Realu Madrid stává Gareth Bale obětním beránkem. Bílý balet během pár dnů spadl z čela španělské ligy až na třetí místo a po poslední porážce od Sevilly 1:2 je za hlavního viníka označován právě velšský fotbalista.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Gareth Bale v utkání proti Seville.

Článek

Čím se někdejší hvězda Tottenhamu provinila? Když do konce zápasu chybělo necelých dvacet minut, rozhodl se rodák z Cardiffu využít střídání domácích k přezutí kopaček. Jenže výměna obuvi se protáhla natolik, že Bale byl stále mimo hru, když Carlos Bacca vstřelil vítězný gól Sevilly.

Nepovedený večer dovršil velšský fotbalista v nastaveném čase, když se ujal exekuce přímého kopu, který se mu hrubě nepovedl. Televizním kamerám následně neunikla rozzlobená reakce Cristiana Ronalda, jenž si sám na standardní situaci zřejmě věřil a nemohl uvěřit, jak špatně s poslední šancí v zápase jeho spoluhráč naložil.

Od novinářů to schytal

Xabi Alsono se snažil po utkání incident zahrát do autu: „Naštvaní na sebe byli všichni hráči, protože se prohrálo." Jenže ze záběrů bylo evidentní, že Portugalcova zlost je namířená právě na Balea.

Není divu, že to „hříšník" druhý den pořádně schytal od španělského tisku. „Pochází z kolébky ragby, možná proto pořád střílí nad břevno," dobíral si ho komentátor listu Diaro AS Tomas Roncero.

„Vůbec nebral na vědomí důležitost zápasu. Dělal špatná rozhodnutí a navíc ještě naštval Ronalda," pokračoval Roncero.

Deník Marca byl na Velšana o něco mírnější, když napsal, že Bale nebyl jediným hráčem Realu, jenž byl při vítězném gólu Sevilly mimo svoji pozici. Na jiném místě ale Marca ohodnotila jeho výkon známkou 5 na stupnici od 1 do 10, což doprovodila komentářem: „Zdá se, že hraje lépe, když má zdravotní problémy."

Bez povšimnutí ve Španělsku pochopitelně nezůstal ani fakt, že útočnou vozbu Realu, jejíž hodnota údajně činí 250 miliónů eur, zastínil autor dvou gólů Carlos Bacca, bývalý průvodčí, jenž přišel v létě do Sevilly za sedm miliónů eur.

Kdo letos vyhraje španělskou fotbalovou ligu?
Atlético Madrid
22,8 %
FC Barcelona
47,6 %
Real Madrid
28,2 %
někdo jiný
1,4 %
Celkem hlasovalo 38210 čtenářů.

Reklama

Související témata: