Hlavní obsah

Útok mladíků pomáhá v honbě za titulem

PRAHA

Jediným pardubickým útokem, který prochází celým play off beze změn, je agilní formace mladíků Koukal, Kolář, Průcha. Společně získali juniorský titul, teď touží po extraligovém prvenství mezi dospělými. Snili o tom, že dostanou občas příležitost, jenže skutečnost předčila i veškerá tajná očekávání.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Mladí hokejisté nejsou v kádru finalisty jen do počtu, dostávají i důvěru v přesilovkách či oslabení. "Naší největší sílou je, že hrajeme už dost dlouho pohromadě. Jeden ví, jak druhému pomoci, vyhovíme si," říká 22letý Jan Kolář. "Trenér nám dává obrovský prostor na ledě," lebedí si o rok a půl mladší Petr Průcha.

Obdivují technický hokej

Agresivitou a napadáním získají řadu puků. "Nebojíme se hodně bruslit, při forčekování jsme sehraní. Když soupeř váhá při rozehrávce, hned se snažíme zmocnit kotouče a řadě protivníků takový styl vadí," přiznává Průcha.

Centrem formace je Petr Koukal, který by rád po sezóně oslavil titul společně s bratrem Martinem, mistrem světa v běhu na lyžích. "To by bylo krásné," zasní se střední útočník, kterému bude v srpnu jednadvacet a společně s kolegy zvolil pro play off zrzavý přeliv.

Všichni tři přiznávají obdiv k technickému hokeji. Umí perfektně kombinovat, často se dostanou do gólové příležitosti, ale mnohokrát místo střely přihrávají.

"Na zlepšení koncovky musíme všichni zapracovat, schází nám větší klid a rozvaha," uvažuje Průcha, jenž třeba asistoval u obou branek Pardubic v druhém finálovém duelu: "Měl jsem ale dvě vyložené šance a nedal ani jednu." Koukal, který už v play off ale dal čtyři důležité branky, však tvrdí: "Pro nás je asi podstatnější, abychom góly nedostávali."

S Kurnikovovou k moři

Další čtyři pardubické trefy v play off přidala křídla útoku mladíků. Zatímco na Koukala teprve čeká odložená maturita, Průcha s Kolářem už studují vysokou školu a všichni tři prokázali smysl pro humor, když do klubového bulletinu odpověděli na otázku, kde a s kým by chtěli strávit dovolenou. "S Kurnikovovou u moře," prozradil Průcha.

"Třeba s andělem na horách," dělal si legraci Kolář a nakonec nejblíže realitě mohl být Koukal, když uvedl: "Jako mistr extraligy se spoluhráči u moře v Chorvatsku."

Reklama

Související témata: