Hlavní obsah

Atlético - Villarreal 1:0Atlético dál vládne španělské lize. Druhá Barcelona vyhrála díky dvěma gólům Messiho

Aktualizováno

Španělské fotbalové lize bude i po 23. kole vévodit Atlético Madrid, které v sobotu zvítězilo doma nad Villarrealem 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil hlavou Raúl García. Z vítězství se radovala i druhá Barcelona a třetí Real Madrid.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalista Atlétika Madrid Raul Garcia slaví gól proti Villarealu.

Článek

Svěřenci kouče Diega Simeoneho uhájili domácí neporazitelnost v lize i v 17. zápase na stadionu Vicenteho Calderóna. Po výhře nad sedmým týmem tabulky mají jistotu, že neskončí hůř než třetí a popáté za sebou postoupí do Ligy mistrů.

Atlético zvládlo zápas i bez zraněného kanonýra Diega Costy a tvůrce hry Ardy Turana. V čele tabulky má jednobodový náskok před Barcelonou, která zvítězila nad posledním Betisem Sevilla 3:1.

Do vedení šla po čtvrthodině hry, kdy pokutový kop proměnil Lionel Messi. K druhému úspěchu pomohl katalánskému klubu vlastní gól Jordiho Figuerase, který tečoval centrovaný míč mimo dosah gólmana. Hosté ale dokázali hned z protiútoku zásluhou Rubéna Castra snížit.

Real vyhrál i bez Ronalda

Klid dal Barceloně až čtyři minuty před koncem znovu Messi. Antonio Amaya zahrál ve vápně rukou, argentinskému kanonýrovi sice gólman Antonio Adán penaltu chytil, na dorážku už byl ale krátký. Útočník Barcelony se s 25 brankami dotáhl v tabulce střelců na druhého Diega Costu z Atlética.

Po vítězství 4:0 nad San Sebastianem se ve hře o titul udržel i třetí Real Madrid. Trenér  Carlo Ancelotti nechal před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů v Dortmundu odpočívat nejlepšího ligového střelce Ronalda, toho ale proti San Sebastianu zastoupili jiní.

O první branku se v poslední minutě prvního poločasu postaral dorážkou z malého vápna Asier Illarramendi. V 66. minutě rozehrál gólman domácích Claudio Bravo přímo na kopačky Garetha Bala, ten vrátil míč do sítě a zaznamenal třetí branku ve dvou zápasech.

V závěru pak přidali další trefy Portugalec Pepe a stejně jako v minulém kole střídající Álvaro Morata.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Atlético Madrid - Villarreal 1:0 (14. Raúl García)
FC Barcelona - Betis Sevilla 3:1 (15. z pen. a 86. Messi, 67. Figueras - 69. Castro)
San Sebastian - Real Madrid 0:4 (45. Illarramendi, 67. Bale, 85. Pepe, 88. Morata)
Vallecano - Vigo 3:0 (49. a 60. Bueno, 26. Rochina)

Reklama

Související témata: