Hlavní obsah

Sevilla - Espanyol 4:1Sevilla si poradila s Espaňolem a pojistila si pohárové příčky

Fotbalisté Sevilly zdolali ve 32. kole španělské ligy Espaňol Barcelona 4:1 a pojistili si pátou příčku v tabulce. Na čtvrté Bilbao, které má k dobru pondělní duel s Levante, ztrácí tři body.

Článek

Sevilla se dostala do vedení v 18. minutě po brance Stéphanea Mbii, který se prosadil po rohovém kopu. Druhý gól dal těsně před pauzou Kévin Gameiro. Barcelonský tým v úvodu druhé půle snížil zásluhou kapitána Sergia Garcíi, ale definitivně rozhodl šest minut před koncem Gameiro a v předposlední minutě výsledek zvýraznil Ivan Rakitič.

Čtvrtfinalista Evropské ligy Sevilla se přiblížil tomu, aby si účast v této soutěži v příští sezoně zopakoval. Zůstává ale i ve hře o postup do Ligy mistrů, jejíž předkolo slibuje čtvrtá pozice.

Málaga porazila Granadu rovněž jasně 4:1 i díky dvěma trefám záložníka Ignacia Camacha. První domácí vítězství z posledních pěti utkání pomohlo svěřencům kouče Bernda Schustera na 11. místo, čtyři body před jejich dnešního soupeře a osm bodů nad sestupové pásmo.

Elche se vzdálilo sestupovým příčkám díky pozdní brance Richmonda Boakyeho. V klíčovém duelu s Getafe rozhodl ghanský útočník jediným gólem ve třetí minutě nastavení. Elche se posunulo na 14. místo a madridskému soupeři, který je na nejvyšší sestupové příčce, uniklo na čtyři body.

Dosud osmnáctý Valladollid uhrál cennou bezbrankovou remízu s Valencií a o skóre za sebe poslal Getafe. Čtvrtfinalista Evropské ligy z Valencie ztratil body v šestém z posledních sedmi ligových utkání a v příští pohárové sezoně bude pravděpodobně chybět.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Málaga - Granada 4:1 (14. a 36. Camacho, 50. z pen. Amrabat, 74. Juanmi - 77. El Arábí)
Elche - Getafe 1:0 (90.+3 Boakye)
FC Sevilla - Espaňol Barcelona 4:1 (44. a 84. Gameiro, 18. Mbia, 89. Rakitič - 47. Sergio García z pen.)
Valladolid - Valencie 0:0

Reklama

Související témata: