Hlavní obsah

Granada - Barcelona 1:0Barcelona se trápí! V lize nestačila na Granadu a předstihl ji Real

Madrid
Aktualizováno

Šanci na triumf v Champions League už ztratili po čtvrtfinálové prohře s Atlétikem Madrid a teď se jim navíc vzdaluje i obhajoba titulu ve španělské lize. Fotbalisté Barcelony v sobotním duelu Primera División podlehli Granadě na jejím hřišti 0:1 a po výhře Realu Madrid v nočním utkání nad předposlední Almeríí 4:0 přišli Blaugranas o druhé místo. Real se bodově dotáhl na městského rivala Atlético, které má zápas s Getafe k dobru.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Zasmušilí fotbalisté Barcelony po ligové prohře v Granadě. Zcela vpravo Lionel Messi.

Článek
Fotogalerie

Real bez zraněného Cristiana Ronalda šel do vedení krátce před půlhodinou hry, kdy se technickou střelou k tyči trefil Ángel Di María. Druhou branku přidal svým čtvrtým zásahem ve třetím zápase v řadě záložník Gareth Bale. Na 3:0 zvýšil Isco a pět minut před koncem pečetil výhru domácích po přesném obloučku Asiera Illarramendiho střídající Álvaro Morata, který se trefil v lize potřetí v řadě.

Rozhodující moment utkání Barcelony s Granadou přišel krátce po čtvrthodině hry, kdy v souboji jeden na jednoho přetlačil domácí Yacine Brahimi bránícího Martína Montoyu a přesnou střelou rozvlnil síť za gólmanem Josém Manuelem Pintem, náhradníkem za dlouhodobě zraněného Víctora Valdése.

Barcelona měla po celý zápas velkou územní převahu, ale nedokázala ji přeměnit v branku. Ve druhém poločase nevyužili gólové šance postupně Cesc Fábregas, Neymar a v samém závěru nad branku hlavičkující Messi. Svěřenci trenéra Gerarda Martina tak poprvé od srpna 2008 neskórovali ve dvou soutěžních zápasech po sobě.

Granada se po třech porážkách dočkala bodového zisku a posunula se na třinácté místo.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Vigo - San Sebastian 2:2 (37. Nolito z pen., 82. Mina - 8. Canales, 43. Griezmann)
Villarreal - Levante 1:0 (90.+5 Perbet)
Granada - FC Barcelona 1:0 (16. Brahimi),
Real Madrid - Almería 4:0 ((28. Di María, 53. Bale, 56. Isco, 85. Morata).
Který z týmů má největší šanci na zisk titulu ve španělské La Lize?
Barcelona
17,9 %
Atlético Madrid
30,4 %
Real Madrid
50,3 %
Jiný tým
1,4 %
Celkem hlasovalo 7772 čtenářů.

Reklama

Související témata: