Hlavní obsah

Ronaldo ve finále Královského poháru proti Barce nenastoupí. Nikdo nenaříká, ujišťuje kouč Realu

Žádný poplach, natož pak panika. Hvězdný Cristiano Ronaldo sice bude madridskému Realu ve středečním finále španělského Královského poháru chybět, ale trenér Carlo Ancelotti neběduje. A Ronaldovi spoluhráči také ne. „Samozřejmě bude chybět. Zvláště v El Clásicu s Barcelonou. Nikdo však nenaříká. Od nikoho jsem neslyšel: Bože, co si bez něho počneme,“ tvrdil italský kouč ve službách Bílého baletu, když v dějišti finále ve Valencii potvrzoval, že Ronaldo ani tentokrát hrát nebude.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo ve finále Královského poháru nenastoupí.

Článek

Klíčový muž Realu se zranil v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů proti Dortmundu. Poranil si stehenní sval a koleno k tomu, takže musel vynechat odvetu i další dva ligové duely. Bílý balet je však i bez něho zvládl. V dortmundském Signal Iduna Parku sice prohrál 0:2, ale do semifinále Champions League postoupil, v Primera División porazil Real Sociedad a Almerii shodně 4:0 a v tabulce se dostal na druhou příčku za Atlético Madrid.

Ancelotti: Nemíním riskovat

„Od úterního rána vím, že se ještě nestačil doléčit a že ho tudíž nemohu postavit. Ani bych ho do sestavy nezařadil, protože nás čeká ještě spousta důležitých zápasů a já nechci riskovat," pravil italský trenér, který je přesvědčen, že se mužstvo s Ronaldovou absencí vypořádá.

„Jeho absence naopak působí na ostatní jako motivace. V předchozích zápasech, kdy Cristiano chyběl, se to ostatně potvrdilo. Více jsme běhali, usilovněji pracovali. Proti Barceloně to bude stejné," tvrdil Ancelotti.

Barceloně prý nejde o pomstu

Argentinský kouč Barcelony Gerardo Martino naopak připustil, že absence Ronalda zvyšuje naděje jeho týmu na zisk Královského poháru.

„Je znát, když Real hraje s Ronaldem, nebo bez něho," přiznal na tiskové konferenci před finále. Jedním dechem však odmítl názor, že Královský pohár představuje poslední naději, jak zachránit zpackanou sezónu a dost možná i sám sebe.

V Lize mistrů totiž vypadla Barcelona ve čtvrtfinále, v nejvyšší španělské soutěži figuruje na třetí příčce s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Atlético.

„Nejdeme do finále s tím, že se pomstíme za to, co se stalo v Lize mistrů a španělské lize. Jedná se přece o různé soutěže. Teď je před námi Clásico, finále s Realem, jediné utkání, v němž se rozhodne," poznamenal.

Poučení z Bernabéu

„Naše plány se nemění, i my toužíme po vítězství. A to i bez Ronalda. V posledním vzájemném utkání na Bernabéu jsme hráli třicet minut velice dobře, ale pak jsme udělali pár chyb, kterých se musíme vyvarovat," připomněl kouč Realu Ancelotti březnový ligový duel, v němž se kopaly tři penalty, hostující Messi docílil hattrick, domácí Ramos byl vyloučen a Barcelona nakonec vyhrála 4:3.

„Teď máme devadesát minut, abychom Barcelonu zastavili. Celý rok jsme tvrdě pracovali, abychom zítra ve finále svou práci korunovali ziskem trofeje," nechal se slyšet trenér Realu před středečním duelem, který má ve Valencii výkop ve 21:30.

Který tým vyhraje Královský pohár?
Barcelona
34,8 %
Real Madrid
65,2 %
Celkem hlasovalo 4801 čtenářů.

Reklama

Související témata: