Hlavní obsah

VIDEO: Bale řádil a zcela zastínil Messiho. Perfektní noc, liboval si po triumfu Realu nad Barcou

Valencie

Real Madrid má v kádru dva nejdražší fotbalisty planety a právě jeden z nich Gareth Bale vzal při absenci Cristiana Ronalda na svá bedra roli lídra týmu a dovedl Bílý balet k vytouženému triumfu ve Španělském poháru nad Barcelonou (2:1). Fantastickou individuální akci Velšana z 85. minuty ocenil i kouč Carlo Ancelotti. „Skvělý gól, nesmírně důležitý a navíc přišel v kritický moment utkání,“ chválil italský trenér svého svěřence. Letní transfer za 2,7 miliardy korun se tak Bílému baletu postupně začíná vyplácet.

Finále Španělského poháru Barcelona - Real Madrid.

 
Článek
Fotogalerie

Barcelona sice v letošní sezóně svého rivala v La Lize dvakrát porazila, jenže ve středeční noci tahala na Mestalle dlouho za kratší konec. Real hrozil po rychlých a přímočarých akcích, zatímco svěřenci Gerarda Martina se k ohrožení branky Ikera Casillase dostávali jen sporadicky.

Bílému baletu pomohla rychlá trefa Ángela di Maríi z 11. minuty, hráči v bílém se navíc statečně vyrovnali s absencí své opory Cristiana Ronalda, kterého nepustilo na hřiště bolavé koleno. „Další hráče to pozitivně motivovalo. Chtěli se ukázat. A to se podařilo. Každý tvrdě dřel, protože když chcete porazit Barcelonu, musíte hrát týmově. A my jsme si triumf zasloužili. Spoléhali jsme na vysoký presink a rychlý přechod do protiútoků, což se nám opravdu dařilo," liboval si po zápase Carlo Ancelotti.

Ronaldo na hřišti chyběl, ale Real táhl za triumfem neúnavný Velšan Bale. Ten svým výkonem zcela zastínil barcelonské hvězdy Messiho s Neymarem a navíc pět minut před koncem rozhodl o triumfu Bílého baletu. Po skvělé individuální akci přeběhl přes půl hřiště jediného barcelonského střelce, stopera Marca Bartru, nasadil jesličky brankáři Pintovi a mohl začít slavit.

Ronaldo se brzy vrátí

„Musel jsem sprintovat co nejrychleji, Bartra se mě snažil vytlačit, ale to se mu nepodařilo, jelikož jsem ho oběhl okolo střídaček. Je skvělé vstřelit takový gól, ještě důležitější však je, že jsme s týmem vyhráli tenhle pohár a já mám svou první trofej v Realu. Byl to krásný večer, i díky našim fanouškům," svěřil se Bale v pozápasovém rozhovoru pro list Marca.

Své spoluhráče sledoval Cristiano Ronaldo jen z tribuny, všechno ale nasvědčuje tomu, že se brzy vrátí do sestavy. „Už se cítím lépe, koleno nebolí. Na tribuně to bylo hodně emotivní, raději bych byl na hřišti. Ale kluci to zvládli perfektně, ten pohár jsme si zasloužili," řekl španělským novinářům.

Středeční El Clásico se Realu Madrid skutečně vydařilo, trenér Ancelotti už ale myslí na další zápasy v Lize mistrů a domácí Primera División. A odvěkého rivala Barcelonu z boje o titul neodepisuje.

„Je tady samozřejmě ještě rozjeté Atlético, které hraje velmi dobře, ale já tvrdím, že Barcelona neřekla poslední slovo. Bude bojovat do poslední možné chvíle. Pro ně ani pro nás nic nekončí. Musíme se připravit na další zápasy stejně dobře jako na finále Copa del Rey," burcuje zkušený trenér.

Je Real schopen vyhrát i nejvyšší domácí soutěž a Ligu mistrů?
Ano
75,5 %
Ne
24,5 %
Celkem hlasovalo 6385 čtenářů.

Reklama

Související témata: