Hlavní obsah

Zapomeňme, Královský pohár nám proti Bayernu nepomůže, apeluje Bale na spoluhráče v Realu

Madrid/Praha

Bílému baletu sice zajistil famózním sólem a vítězným gólem Královský pohár, teď však hrdina středečního večera na stadiónu Mestalla ve Valencii spoluhráče z Realu varuje. „Zapomeňme už na vítězství v Copa del Rey, nemysleme, že nám ve středu v semifinále Ligy mistrů proti mnichovskému Bayernu nějak pomůže,“ apeloval velšský reprezentant Gareth Bale na celý madridský Real prožívající po výhře nad Barcelonou a zisku trofeje dny naplněné neskutečnou euforií.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Hrdina. Gareth Bale zastínil barcelonského Lionela Messiho a dotáhl Real Madrid k první letošní trofeji.

Článek

I Bale byl euforie plný, to se ví. „Samozřejmě že jsem obrovsky šťastný a s výkonem spokojený. Vždy bylo mým snem hrát za Real. Jedním z hlavních důvodů, proč jsem do Madridu přišel, bylo i to, že s ním chci vyhrávat velké trofeje. Mou první už máme," svěřoval se Bale reportérům serveru AS.

Okamžitě ale dodával. „Musíme ale zůstat nohama na pevné zemi. Nesmíme ani na chvíli pomyslet, že by nám měl zisk Královského poháru nějak pomoci proti Bayernu," zmiňoval středeční první semifinále Ligy mistrů s obhájcem trofeje a upozorňoval na vysoké kvality Guardiolova týmu.

„Je skvělý a proto se musíme na zápas dokonale soustředit," netajil, že Bílý balet čeká hodně těžký zápas. Samozřejmě že Real přitom bude spoléhat právě na něho.

Ve finále Královského poháru s Barcelonu dokázal, že rekordní suma, kterou Real Tottenhamu zaplatil, byla účelně vynaloženou investicí, byť o tom spousta lidí dlouho pochybovala.

„Netrápí mě, co si ostatní lidé myslí nebo co říkají. Pro mě je důležité se soustředit na fotbal a tlak okolí si připouštět co možná nejméně. S tím budu nastupovat i do zápasu proti Bayernu," reagoval Gareth Bale.

Reklama