Hlavní obsah

Atlético - Elche 2:0Atlético dál živí naděje na titul, porazilo Elche

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili v páteční předehrávce 34. kola La Ligy Elche 2:0 a přiblížili se zisku mistrovského titulu. Svěřencům argentinského trenéra Diega Simeoneho stačí tři výhry z posledních čtyř duelů. Druhý Real Madrid je v tabulce pozadu o šest bodů, třetí Barcelona o sedm.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kanonýr Atlétika Madrid Diego Costa slaví proměněnou penaltu.

Článek

Atlético čekají v příštích zápasech týmy ze středu tabulky Valencia, Levante a Málaga. Pokud nedokáže naplnit papírové předpoklady, může o titulu rozhodnout v posledním kole jeho duel na hřišti Barcelony. Tu před týdnem Atlético vyřadilo ve čtvrtfinále Ligy mistrů a v úterý tým čeká první semifinále s Chelsea.

Svěřenci Diega Simeoneho po bezbrankovém poločase nevyužili v 51. minutě nařízenou penaltu, kterou David Villa zahodil. Elche, které bojuje o jistotu záchrany, pak promarnilo několik nadějných šancí a domácí za vítězstvím na stadiónu Vicenteho Calderona nasměroval až obránce Miranda, který se v 72. minutě trefil hlavičkou po rohovém kopu.

V nastavení zpečetil skóre z další penalty Diego Costa, který sice z této pozice v sezóně už třikrát neuspěl, tentokrát ale s přehledem proměnil a připsal si 27. branku v lize. Za lídrem střelecké tabulky Cristianem Ronaldem zaostává o jediný gól.

Atlético zvýšilo náskok před Realem Madrid na šest bodů, městský rival ale zápas s Valladolidem sehraje až 7. května. Mistrovská Barcelona zaostává před nedělním duelem s Bilbaem o další bod.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Atlético Madrid - Elche 2:0 (72. Miranda, 90.+1 Costa z pen.)

Reklama

Související témata: