Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 2:1Čtvrtá porážka v řadě se nekoná, Barcelona otočila duel s Bilbaem. Rozhodl Messi

Barcelona
Aktualizováno

Byli blízko čtvrté prohře v řadě, v ligovém duelu s Bilbaem ještě dvacet minut před koncem prohrávali, nakonec ale fotbalisté Barcelony utkání 34. kola španělské nejvyšší soutěže otočili a po vítězném gólu Messsiho zvítězili 2:1. Na vedoucí Atlético tak z druhého místa ztrácejí čtyři body, třetí Real Madrid je za Barcou zpět o dva body, má ale zápas k dobru.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Opora Barcelony Lionel Messi oslavuje svůj gól proti Bilbau.

Článek

Tři porážky za sebou, to se Barceloně naposledy přihodilo v roce 2003. Teď katalánský tým nejprve vypadl s Atléticem Madrid ze čtvrtfinále Ligy mistrů, pak prohrál v lize v Granadě a neuspěl ani ve středečním finále poháru s Realem.

A když dal po řadě nevyužitých barcelonských šancí v 50. minutě gól Aduriz a Bilbao šlo na Nou Campu do vedení, vypadalo to se svěřenci trenéra Gerarda Martina ještě hůř. Zachránci katalánského týmu se ale stali Pedro a Messi, kteří během dvou minut otočili skóre.

Messi v 74. minutě rozhodl o tříbodovém zisku přesnou střelou z přímého kopu těsně za velkým vápnem. Na kontě má 26 ligových gólů v sezóně, vedoucí muž tabulky střelců Cristiano Ronaldo z Realu dal o dva více.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Almería - Vigo 2:4 (40. Ríos, 88. Díaz - 19. a 71. Nolito, 52. Charles, 75. Orellana)
Vallecano - Betis Sevilla 3:1 (14. Rochina, 27. vlastní Paulao, 52. Larrivey - 80. Chica)
FC Sevilla - Granada 4:0 (14. vlastní Mainz, 51. Gameiro, 58. M'Bia, 68. Vitolo)
FC Barcelona - Bilbao 2:1 (72. Pedro, 74. Messi - 50. Aduriz)

Reklama

Související témata: