Hlavní obsah

Levante - Atlético 2:0Atlético nestačilo na Levante, Real remizoval s Valencií

Madrid
Aktualizováno

Boj o titul ve španělské fotbalové nejvyšší soutěži se dramatizuje. Na sobotní remízu Barcelony s Getafe odpovědělo ve 36. kole La Ligy vedoucí Atético Madrid porážkou na hřišti Levante 0:2. Zaváhání rivalů nevyužil ani Real Madrid, který na domácím stadiónu remizoval s Valencií 2:2. Ve vedení zůstalo Atlético, o tři body zpět je Barcelona. Real ztrácí na lídra bodů bět, má však zápas k dobru.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zklamaný Arda Turan z Atlétika Madrid.

Článek

Již v 7. minutě Levante vedlo 1:0 poté, co si obránce Atlética Filipe Luis vstřelil vlastní gól. Svěřenci Diega Simeoneho sice byli aktivnějším týmem, žádná ze šancí však nevedla k vyrovnání.

V 69. minutě naopak na konečných 2:0 upravil španělský útočník David Barral, když využil přesného centru Víctora Casadesúse. Vstřelil tak sedmý gól v dresu Levante, kam přišel loni z tureckého Ordusporu.

Real i přes střeleckou převahu inkasoval v zápasu s Valencií první gól. Ve 44. minutě rozehrál záložník hostů Daniel Parejo rohový kop a francouzský obránce Jérémy Mathieu poslal míč hlavou za brankáře Lópeze. Realu se ale čtvrt hodiny po začátku druhé půle podařilo vyrovnat, potřetí v sezóně se trefil obránce Bílého baletu Sergio Ramos.

Hosté se však po několika minutách znovu dostali do vedení, když Sofiane Feghouli přihrál do pokutového území Parejovi a ten tvrdou přízemní střelou nedal brankáři šanci. Drtivý tlak Realu ale v nastavení vyústil v další vyrovnání: patou se po pasu Ángela Di Maríi trefil Cristiano Ronaldo a připsal si 31. branku v sezóně. Real Madrid se tak po sérii čtyř ligových výher musel spokojit s pouhým bodem.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Almería - Betis Sevilla 3:2 (52. Díaz, 77. Vidal, 90.+4 Azeez - 60. Rodríguez, 71. Sevilla)
Levante - Atlético Madrid 2:0 (7. vlastní Filipe, 69. Barral).
FC Sevilla - Villarreal 0:0
Real Madrid - Valencie 2:2 (59. Ramos, 90.+2 Ronaldo - 44. Mathieu, 65. Parejo).

Reklama

Související témata: