Hlavní obsah

VIDEO: Že jsou hráči černé pleti opice? Tyhle pokřiky musí skončit, říká záložník Levante a na protest tančí

Španělský fotbal se týden po banánové kauze Daniho Alvese zabývá dalším rasistickým incidentem. Záložník Levante Papakouly Diop zareagoval při vítězném zápase nad vedoucím Atlétikem Madrid na opičí pokřikování fanoušků posměšným tanečkem.

Tančící fotbalista

 
Článek

Jeho vystoupení u rohového praporku před kotlem hostujících fanoušků v první chvíli pobouřilo hráče Atlétika, jimž porážka zkomplikovala cestu za titulem a Diopovo poskakování považovali za provokaci. Kapitán Atlétika Gabriel Fernández se ale po zápase senegalskému fotbalistovi za chování fanoušků omluvil.

Diop si při odchodu od rohového praporku nejprve přiložil ruku k uchu a poté začal poskakovat. "Začal jsem tancovat, abych to (pokřikování) znevážil. To, že na hráče černé pleti pokřikují, že jsou opice, musí skončit," prohlásil Diop.

Minulý víkend při zápase Barcelony a Villarrealu zvedl Dani Alves banán, který na něho z hlediště přiletěl, a než rozehrál, kus ho snědl. Jeho gesto, které bylo údajně připraveným marketingovým tahem, rozpoutalo celosvětovou kampaň proti rasismu na fotbale.

Reklama

Související témata: