Hlavní obsah

Barcelona - Atlético 1:1Atlético Madrid je mistrem! Titul trefil Godín, v Barceloně obratem skončil trenér Martino

Aktualizováno

Ve španělské fotbalové lize došlo k jednomu z nejdramatičtějších vyvrcholení v historii. Teprve potřetí a poprvé od roku 1951 se o šampiónovi rozhodlo v přímém souboji v posledním kole. Vedoucí Atlético Madrid mělo v tabulce před velkým finále na Nou Campu tříbodový náskok před domácí Barcelonou a díky remíze 1:1 po 18 letech získalo titul! Kataláncům tak nevyšla odveta za vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů a bezprostředně po utkání složil svou funkci trenér Gerardo Martino.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Trenér Diego Pablo Simeone létá nad hlavami nových španělských mistrů...

Článek
Fotogalerie

Z dramatického rozuzlení boje o španělský titul vyšli jako vítězové fotbalisté Atlétika Madrid. První mistrovskou trofej pro klub po dlouhých 18 letech čekání jim zajistila remíza 1:1 v přímém duelu na hřišti FC Barcelona.

Domácí se přitom ve 33. minutě ujali vedení, což k titulu posouvalo je. Z nenápadné akce Messi sklepl ve vápně míč na Alexise Sáncheze, který vypálil životní střelu - z obtížné pozice poslal míč přesně do levé šibenice.

Jenže Atlético se nepoložilo a brzy po přestávce bylo na Camp Nou je vyrovnáno. Koke poslal od rohového praporku míč na malé vápno, kde se k hlavičce dostal Godín a razantně uklidil míč k levé tyči. Remíza stačila Atlétiku k titulu, Barcelona už vyhrát nedokázala.

Přijde Luis Enrique?

V reakci na neúspěšnou obhajobu titulu a celkově nevydařené sezóně pak bezprostředně skončil u fotbalistů Barcelony Gerardo Martino. Jednapadesátiletý argentinský trenér oznámil rezignaci po závěrečném zápase sezóny, během níž Barca po šesti letech nezískala ani jedinou trofej.

Martino převzal jeden z nejlepších evropských klubů loni v létě místo Tita Vilanovy, jenž musel odstoupit kvůli léčbě rakoviny, které před měsícem nakonec podlehl. Argentinský kouč měl pokračovat v úspěšné éře nastartované Pepem Guardiolou, jenže se mu to nepovedlo.

"Rád bych poděkoval klubu za důvěru a je mi moc líto, že jsem ji nebyl schopen splatit," prohlásil Martino na tiskové konferenci. Smlouvu měl ještě na jednu sezónu.

Martina by na lavičce mohl nahradit Luis Enrique, jenž strávil na Nou Campu osm let jako hráč a později trénoval tamní béčko. Spekulace přiživil tím, že ve španělské Celtě Vigo už dal výpověď.

Realu se týden před finále Ligy mistrů zranil Ronaldo

Fotbalisté Realu Madrid řeší týden před finále Ligy mistrů proti městskému rivalovi Atlétiku velkou nepříjemnost. Při rozcvičce před dnešním duelem posledního kola španělské ligy s Espaňolem se jim zranila největší hvězda Cristiano Ronaldo.

Portugalský kanonýr byl podle kouče Carla Ancelottiho před duelem fit, jenže hřiště opustil 13 minut před výkopem a už se nevrátil. První zprávy hovoří o obnovených svalových problémech, s nimiž se nejlepší střelec ligy potýkal v minulých dnech i týdnech.

Ze sestavy Bílého baletu navíc v 68. minutě vypadl Karin Benzema, francouzský útočník se držel za stehno. Álvaro Morata, který jej vystřídal, ještě stihl vstřelit dva góly.

Real nakonec vyhrál 3:1 a nejméně do skončení večerní očekávané bitvy o titul mezi Barcelonou a Atlétikem se dostal na druhé místo před Katalánce. Pro postup do evropských pohárů to však nic neznamená, z Primera División jdou první tři týmy přímo do Ligy mistrů.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo
Real Madrid - Espaňol Barcelona 3:1 (86. a 90+1. Morata, 64. Bale - 90. Pizzi).
FC Barcelona - Atlético Madrid 1:1 (33. Alexis Sánchez - 49. Godín).

Reklama

Související témata: