Hlavní obsah

Atlétiku prý pomohl ke španělskému titulu zesnulý trenér Aragonés

Madrid

Fotbalisté Atlétika Madrid věnovali titul, který si zajistili sobotní remízou 1:1 v Barceloně, zesnulému Luisi Aragonésovi. Trenér Diego Simeone dokonce prohlásil, že duch kouče mistrů Evropy z roku 2008 jeho týmu pomáhal v rozhodujícím utkání bránit.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Trenér Diego Pablo Simeone létá nad hlavami nových španělských mistrů...

Článek

„Byl to zvláštní pocit, když zápas skončil," řekl Simeone. „Myslel jsem na moje blízké, na ty, kteří tady dnes byli se mnou, i na ty, kteří tady dnes být nemohli. Na Jesúse (Gila, zesnulého majitele klubu) a Luise, kteří nám fandili z nebe. Jsem přesvědčený, že Luis nám v druhé půli pomáhal bránit," dodal.

Gil před svou smrtí v roce 2004 vedl madridský celek 16 let jako prezident. Aragonés zemřel začátkem února ve věku 75 let a během kariéry působil v Atlétiku jako hráč a později ho vedl i jako kouč. V trenérské roli navíc pomohl v roce 2008 Španělsku k titulu mistrů Evropy.

Atlético přijelo na Nou Camp s vědomím, že v posledním kole mu stačí k zisku prvního titulu od roku 1996 bod. Od 33. minuty ale po gólu Alexise Sáncheze prohrávalo, důležitou remízu však krátce po přestávce zajistil Diego Godín a po zápase si madridský celek vysloužil od fanoušků Barcelony potlesk ve stoje.

Zapsali jsme se do historie

„Je to asi ta nejkrásnější věc, kterou ve fotbale můžete zažít. Ten potlesk jen podtrhl naši skvělou sezónu. Dnes jsme se zapsali do historie," prohlásil Simeone, který k poslednímu titulu pomohl Atlétiku ještě jako hráč.

Atlético navíc ve španělské lize ukončilo nadvládu Realu Madrid s Barcelonou, protože naposledy jiný tým než tyto dva velkokluby vyhrál soutěž před deseti lety. „Myslím, že to je to velká věc. Ukázali jsme, že k vítězství vedou různé cesty. Vždycky jsou rozhodující vlastnosti hráčů a my jsme hráli a vyhrávali jinak než Real s Barcelonou," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý Argentinec.

Reklama

Související témata: