Hlavní obsah

Madridismo si za strádání trofej zaslouží, slíbil Casillas, že výhra v LM bude patřit fanouškům Realu

Lisabon/Praha

Dlouhých dvanáct let už čekají „Madridismo“, jak se fanouškům Bílého baletu přezdívá, na další triumf svého klubu v Lize mistrů a proto bude ten sobotní patřit jim. Pochopitelně, pokud ho Real Madrid v lisabonském finále Champions League získá. „Nebude to snadné, ale pro ně ho vybojovat musíme. Už proto, že několik posledních let tolik trpěli,“ prozrazoval gólman Realu Iker Casillas, co jeho tým požene také vpřed.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Iker Casillas na tréninku

Článek

Naposledy v dalekém Glasgowě a ještě k tomu před tuctem let hrál Real Madrid finále Ligy mistrů. Úspěšné, neboť v něm porazil 2:1 Leverkusen a získal nejcennější evropskou klubovou trofej.

„I proto si ji zasloužíme zase," tasí Casillas další z argumentů, proč Bílý balet musí v sobotní noci na Stadiónu světel v Lisabonu triumfovat.

Sám ale uznává, že konfrontace s městským rivalem Atlétikem bude nesmírně obtížná. Třeba i proto, že v ligové soutěži Real nad novým španělským mistrem ani v jednom ze dvou zápasů nevyhrál. Na San Bernabeu zvítězilo Atlético 1:0, v domácí odvetě uhrálo remízu 2:2.

Real chce navázat na pohárové výsledky

Pravda, v Královském poháru tomu bylo jinak. Real vyhrál obě semifinálová střetnutí po výsledcích 3:0 a 2:0 celkovým skóre 5:0 a věří, že podobný triumf je schopen zopakovat i ve finále Champions League. Prvním, při němž dochází k městskému derby.

„Není do jen protivník v městském derby, je to náš největší rival ve všech národních soutěžích. A rival fantastický, který navíc letos prožívá báječnou sezónu," připomíná Casillas, jenž se vrátil do brány v pravý čas. Dlouho dostával příležitost jen v domácím poháru a Lize mistrů, v závěru ligové soutěže ho však trenér Ancelotti mezi tyče vrátil, aby byl co nejlépe připraven na finále Champions League.

„Už si zasloužíme ukončit čekání na evropskou trofej. A naši Madridismo ještě víc. Věřím, že finále vyhrajeme a triumf bude patřit jim," sliboval Casillas před rozhodující partií.

Kdo vyhraje finále fotbalové Ligy mistrů?
Atlético Madrid
32 %
Real Madrid
68 %
Celkem hlasovalo 9423 čtenářů.

Reklama

Související témata: