Hlavní obsah

Diego Costa, Courtois, Miranda... Finalistovi Ligy mistrů Atlétiku hrozí výprodej

Madrid

Fotbalisté Atlétika Madrid v letošní sezóně po deseti letech přerušili nadvládu Barcelony a Realu Madrid ve španělské lize, proti Bílému baletu si dokonce zahráli i finále Ligy mistrů, bezprostředně po úspěšném ročníku je ale zřejmé, že Colchoneros své největší hvězdy neudrží. Kvůli vysokým dluhům zřejmě madridský celek čeká letní výprodej, na odchodu je minimálně pětice hráčů.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Obránce Atlétika Madrid Miranda (vlevo) v souboji s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Článek

Není tomu tak dávno, co se na stadiónu Vicenteho Calderóna museli vyrovnat s odchody takových opor, jakými byli Fernando Torres, Maxi Rodríguez, Tomáš Ujfaluši, Sergio Agüero, Diego Forlán, Simao Sabrosa nebo Radamel Falcao.

Atlético letos pod vedením argentinského trenéra Diega Simeoneho vyhrálo La Ligu, dostalo se do finále Ligy mistrů a to pochopitelně vzbudilo zájem konkurenčních klubů o hráče Los Colchoneros. Dlouhodobě se spekuluje o návratu talentovaného belgického brankáře Courtoise do Chelsea, Blues údajně chtějí přivést i španělského reprezentanta a kanonýra Diega Costu.

První velkou rybu si v Atlétiku vyhlédl i nový kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal. Zkušený stratég by podle španělského listu AS na Old Trafford rád přivedl Joaa Mirandu, oba kluby se prý už domluvily na přestupové částce 30 miliónů eur (asi 840 miliónů korun) a Miranda už údajně hledá na ostrovech školu pro své děti.

O devětadvacetiletého brazilského obránce se údajně zajímá také Barcelona, Katalánci se však více soustředí na Uruguayce Diega Godína, který dal v letošní sezóně jako stoper osm gólů.

První posilou argentinský mladík Correa

Větší zápasové vytížení hledají také záložníci Tiago Mendes a Diego. Oběma končí v létě smlouva a tito kreativní středopolaři si hledají nové angažmá. Portugalec by mohl být dalším hráčem, po kterém sáhne Chelsea, Diega by zase rádi ulovili v tureckém Fenerbahce.

Vedení Atlétika Madrid však myslí také na budoucnost. První posilou čerstvého španělského mistra se stal mladý argentinský talent Ángela Correa ze San Lorenza. Devatenáctiletý rychlonohý ofenzivní záložník, který je ve své vlasti označován jako nástupce Sergia Agüera, stál osm miliónů eur.

Reklama

Související témata: