Hlavní obsah

Ronaldo opět trumfnul Messiho. Je nejprodejnějším fotbalistou světa

Madrid

Další dílčí úspěch v soupeření se svým rivalem Lionelem Messim si připsal portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo. Podle sportovní marketingové společnosti Repucom je opora Realu Madrid „nejprodejnějším“ fotbalistou planety. Jméno portugalské hvězdy zvyšuje obchodní sílu společností a nejvíce přispívá k posílení značky.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Opora Realu Madrid Cristiano Ronaldo má podle sportovních marketingových odborníků mezi fotbalisty největší potenciál "prodejnosti".

Článek

Ronaldo je podle žebříčku nejznámějším fotbalistou světa. Na sociální síti Facebook má více než 82 miliónů fanoušků, na Twitteru pak 26 miliónů tzv. „následovníků". O portugalské hvězdě globálně ví zhruba 84 procent lidí. Na trzích v Itálii, Španělsku, Německu, Turecku a Argentině toto číslo šplhá až k 95 procentům.

Druhý v pořadí skončil právě Ronaldův velký soupeř Lionel Messi. Čtyřnásobný vítěz Zlatého míče a kanonýr Barcelony je pro marketing důležitý především díky své sympatičnosti.

Na třetí pozici se umístil další hráč Barcelony Gerard Piqué. Španělský obránce má zvučné marketingové jméno především kvůli svému vztahu s popovou zpěvačkou Shakirou. Čtvrtý skončil útočník Fernando Torres, pátý je Wayne Rooney z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: