Hlavní obsah

Barcelona ztrácí další oporu. Fábregas vyzradil odchod záložníka Xaviho!

Rio de Janeiro

V kádru fotbalistů Barcelony probíhá v letní přestávce malé zemětřesení. Katalánský klub se po neúspěšném ročníku rozhodl pro velké změny a dalším v pořadí na odchodu je zkušený záložník Xavi Hernández. Jeho někdejší spoluhráč Cesc Fábregas už v Brazílii novinářům naznačil, že čtyřiatřicetiletý tvůrce hry má namířeno do Kataru.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Záložník Barcelony a španělské reprezentace Xavi Hernandez má namířeno do Kataru.

Článek

Valdés, Puyol, Fábregas - tito odchovanci a někdejší barcelonské opory už z různých důvodů Camp Nou opustily, podobný osud nejspíš čeká i dlouholetého tvůrce hry Xaviho. Jeho odchod avizoval před novináři v Riu de Janeiro právě Fábregas, který nedávno přestoupil z katalánské metropole do Chelsea.

„Xavi i Puyol se rozhodli trávit více času se svými rodinami. Zároveň si chtějí odpočinout od obrovského tlaku, který v Barce panoval," prohlásil Fábregas. Španělský reprezentant sice neprozradil, kam má Xavi namířeno, podle všeho se ale vydá na exotické a samozřejmě finančně lukrativní angažmá do Kataru.

Čtyřiatřicetiletý záložník podepsal podle rumunského trenéra Dana Petrescua předběžnou smlouvu s Al Arabi. „Máme s ním uzavřený kontrakt, ale určitě má i jiné nabídky. Je to výjimečný hráč. Pokud přijde, jsem si jistý, že nalákáme i další velká jména," uvedl Petrescu s tím, že Xavi by mohl v Kataru pobírat asi osm miliónů eur (asi 222 miliónů korun) ročně.

Xavi nikdy nehrál za jiný klub než FC Barcelona. S Katalánci vyhrál třikrát Ligu mistrů, dvakrát MS klubů, získal sedm ligových titulů a dvakrát Královský pohár. Barcelona už na jeho místo přivedla Ivana Rakitiče ze Sevilly.

Reklama

Související témata: