Hlavní obsah

Útočník Mandžukič odchází z Bayernu do madridského Atlétika

Mnichov

Nesedí mu herní styl trenéra Josepa Guardioly, takže chorvatský útočník Mario Mandžukič v Bayernu Mnichov definitivně končí. Sportovní ředitel bavorského celku Matthias Sammer ve středu potvrdil, že osmadvacetiletý hráč přestoupí do Atlética Madrid. Bayern za něj inkasuje zhruba 22 miliónů eur (zhruba 600 miliónů korun).

Foto: Murad Sezer, Reuters

Chorvat Mario Mandžukič bude od nové sezóny střílet góly v madridském Atlétiku.

Článek

V týmu španělského mistra by měl osmadvacetiletý chorvatský reprezentant podepsat smlouvu do roku 2019.

"Mezi Atlétikem a Bayernem platí ústní dohoda, stejně tak mezi Atlétikem a Mariem Mandžukičem. Nic zatím není podepsáno, ale myslím, že se oboustranně můžeme na naši dohodu spolehnout," uvedl Sammer na tiskové konferenci.

Mandžukič měl v Bayernu smlouvu do roku 2016, ale už na konci minulé sezóny projevil zájem bundesligového šampióna opustit. Po potvrzení příchodu Roberta Lewandowského z Borussie Dortmund cítil, že by moc šancí nedostal.

V sestavě Atlétika má Chorvat nahradit Diega Costu, jenž odešel za 35 mil. eur (960 miliónů korun) do Chelsea. O Mandžukiče, jenž v bundeslize odehrál za Wolfsburg a Bayern 110 zápasů a nastřílel 53 branek, měli v nedávné době zájem také Manchester United a Juventus Turín.

Reklama

Související témata: