Hlavní obsah

VIDEO: Útěk před novináři. Suárez už dorazil do Barcelony, klub ho ale nesmí ani představit

Barcelona

Přestože Luisi Suárezovi trvá čtyřměsíční trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na právě skončeném mistrovství světa, uruguayský kanonýr už dorazil do místa svého nového angažmá v Barceloně. Čekajícím novinářům odmítl poskytnout rozhovor a okamžitě s rodinou utekl do domu.

Suarézův příjezd do BarcelonyVideo: Reuters

 
Článek

Španělský klub už nechal vyrobit nový dres s číslem devět, který by měl patřit právě nejlepšímu střelci Premier League, ale hráče oficiálně představit nesmí. Suárezův trest se týká veškerého působení ve fotbale, tedy nejen zápasů, ale i tréninků a jiných klubových akcí.

„Trest se týká všech aktivit souvisejících s fotbalem. Nemůže se zúčastnit ani charitativních akcí," vysvětlila ředitelka komunikace FIFA Delia Fischerová v anglickém deníku Guardian.

Fotbalista se proti trestu odvolal i přes riziko, že nový verdikt může být ještě přísnější. „Je to naprosto drakonický, totalitní a fašistický trest. Věříme, že se nám ho může podařit zrušit. Spravedlnost si dává na čas, ale přijde," prohlásil hráčův advokát Alejandro Balbi.

Jak uvedl Guardian, prakticky potvrzený přestup by měl být formálně dotažen v nejbližších dnech. Liverpool by měl inkasovat 75 miliónů liber a britská média informovala o tom, že v anglickém týmu by Suáreze měl nahradit exsparťan Bony Wilfried ze Swansea.

Reklama

Související témata: