Hlavní obsah

Suárez je náš, bereme lidi i s nedokonalostmi, zní z Barcelony. Potrestanou posilu ale musejí skrývat

Aktualizováno

Uruguayský útočník Luis Suárez už je stoprocentně hráčem Barcelony. Katalánský klub to oznámil na tiskové konferenci. Kontroverzní fotbalista přichází z Liverpoolu, a to i přesto, že je po MS ve čtyřměsíčním trestu, který mu neumožňuje žádné fotbalové aktivity.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Uruguayec Luis Suárez poté, co dal na MS gól proti Anglii.

Článek

Suarézův příjezd do Barcelony

Přestup je s ohledem na trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho problematickým momentem. Barceloně z jeho realizace vznikaly problémy. "Je už ale stoprocentně členem našeho klubu," oznámil ve středu oficiálně barcelonský ředitel Andoni Zubizarreta.

Připustil, že si dává velký pozor, co říká v souvislosti s celou záležitostí. Barcelona rozhodně nemůže učinit žádné veřejné vítání posily. "V souvislosti s fotbalem se Suárez nesmí zúčastňovat žádných veřejných akcí," uvedla v minulých dnech mluvčí FIFA Delia Fischerová. Že by se uskutečnilo něco podobného jako při Neymarově příchodu, je nemyslitelné. Brazilskou posilu loni vítalo na stadiónu 90 000 fanoušků.

"Bereme lidi i s jejich nedokonalostmi," poznamenal Zubizarreta obezřetně. Suárez bude použitelný až v listopadu, pokud neuspěje s odvoláním ke sportovní arbitráži. "Jsem si ale jist, že do budoucna je to pro nás pozitivní akvizice," řekl Zubizarreta.

Třetí nejdražší přestup?

Kouč Luis Enrique se už dříve vyjádřil, že se Barcelona těší na ofenzivní trojzubec Suárez-Neymar-Messi.

Suárezův transfer za 75 miliónů liber byl uzavřen už minulý týden. Pokud suma uváděná ve španělských médiích odpovídá skutečnosti, jde o třetí nejvyšší částku v historii fotbalu. Více stáli jen Gareth Bale (86 miliónů liber) a Cristiano Ronaldo (80 miliónů liber), oba v minulosti kupoval Real Madrid.

Suárez měl s katalánským klubem uzavřít pětiletou smlouvu. V Barceloně už jsou k prodeji dresy s jeho jmenovkou a číslem devět. Sám nejlepší střelec minulého ročníku Premier League už je v Barceloně přítomen i fyzicky, přivezl si také rodinu. Otázkou je, jak se sedmadvacetiletý útočník zapojí do tréninkového procesu, protože i ten by měl mít zakázaný. Alespoň tedy ten společný s týmem. "Budeme dodržovat zákaz," oznámila Barcelona k situaci.

Suárez dostal vůbec nejvyšší trest v historii MS. Čtyřměsíční fotbalová abstinence byla doplněna zákazem startu v devíti reprezentačních zápasech a pokutou. Dosud nejvyšší trest - osmizápasový - obdržel Ital Mauro Tassotti za faul loktem, shodou okolností směrem na nynějšího kouče Barcy Luise Enriqueho v roce 1994.

Reklama

Související témata: