Hlavní obsah

Po Barceloně ulovil velkou rybu také Real Madrid. Z Bayernu vykoupil mistra světa Kroose

Madrid
Aktualizováno

Čtyřiadvacetiletý záložník Toni Kroos odchází z mnichovského Bayernu a je první velkou posilou fotbalistů Realu Madrid před zahájením nové sezóny La Ligy. Bílý balet za čerstvého mistra světa zaplatí podle deníku Marca 25 miliónů eur (zhruba 700 miliónů korun). Kroos se na Santiago Bernabéu domluvil na šestileté smlouvě až do roku 2020.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Německý středopolař Toni Kroos na stadiónu Realu Madrid Santiago Bernabeu po podpisu smlouvy.

Článek
Fotogalerie

Kroosovi zbýval v Mnichově roční kontrakt, po konci světového šampionátu ale odmítl nabídku na prodloužení a neodolal vábení královského klubu. V Madridu se mohou plácat po ramenou, protože získali kvalitního středopolaře za přívětivou přestupní částku.

Německý fotbalista byl dnes v 17 hodin oficiálně představen na Santiago Bernabéu. Kroos se tak dočkal vřelého přijetí fanoušků, o čemž se může jen zdát Uruguayci Luisi Suárezovi, největší letní posile konkurenční Barcelony, která má zákaz jakékoliv fotbalové aktivity a musí se skrývat před veřejností.

Čtyřiadvacetiletý Kroos byl klíčovou postavou německého tažení za čtvrtým titulem mistrů světa. V semifinále turnaje se dvěma góly podílel na demolici Brazílie 7:1 v semifinále, byl také u finálového vítězství v prodloužení nad Argentinou. S Bayernem slavil tři bundesligové tituly, minulý rok vyhrál také Ligu mistrů. V Madridu se alespoň na chvíli sejde se svým krajanem Samim Khedirou, o kterého se ale zajímá londýnský Arsenal.

Reklama

Související témata: