Hlavní obsah

Kroos, Navas a teď i Rodríguez? Real nabízí balík za nejlepšího střelce MS

Vedení fotbalistů Realu Madrid chystá velkou přestupní bombu. Královský celek už v letní přestávce získal Němce Toniho Kroose i Kostaričana Keylora Navase a v současných dnech na Santiago Bernabéu dolaďují příchod další hvězdy skončeného světového šampionátu - nejlepšího střelce Jamese Rodrígueze. Za kolumbijského mladíka však Bílý balet pošle do Monaka pořádný balík peněz.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

James Rodríguez oslavuje svoji trefu v osmifinále MS proti Uruguayi. Celkem mladý Kolumbijec nastřílel na MS šest gólů.

Článek

Třiadvacetiletý James byl tahounem kolumbijské reprezentace, která v Brazílii skončila ve čtvrtfinále a dosáhla nejlepšího výsledku na světovém šampionátu. Rodríguez vstřelil šest gólů, nabídku na prodloužení smlouvy s Monakem ale odmítl a okamžitě vyjádřil přání přestoupit do Realu Madrid.

Francouzský tým transferu nebrání, za svou hvězdu ale požaduje astronomické výkupné. Podle francouzského serveru RMC Sport zaplatí Real Madrid za třiadvacetiletého záložníka 85 miliónů eur (asi 2,3 miliardy korun), španělský list AS zase tvrdí, že Rodríguez bude stát o deset miliónů méně a do Monaka přijde na ještě mladý brazilský záložník Casemiro. Když Monako před rokem Jamese kupovalo, zaplatilo Portu 45 miliónů eur.

Pokud se spekulace španělského a francouzského tisku potvrdí, bude Rodríguez druhým nejdražším fotbalistou, který v létě změnil dres. Více stál jen Uruguayec Luis Suárez, za kterého Barcelona vyplatila Liverpoolu zhruba 75 miliónů liber (2,5 miliardy korun).

Pro Rodrígueze je v Madridu připravena pětiletá smlouva, ročně si kolumbijský talent přijde na osm miliónů eur (220 miliónů korun). Real ve čtvrtek potvrdil příchod Němce Toniho Kroose z Bayernu Mnichov, v příštích dnech představí i gólmana Navase. Naopak ze Santiago Bernabéu nejspíš odejde Ángel di María, Argentinec má namířeno do francouzského Paris Saint-Germain.

Reklama