Hlavní obsah

Domluveno. Kostarický gólman Navas míří do Realu, Casillas bude pod tlakem

Madrid

Nadchl na mistrovství světa, kde si také vybojoval angažmá ve slavném Realu Madrid. Kostarický gólman Keylor Navas se dohodl v královském klubu na šestiletém kontraktu. Může se tak těšit na úterní slavnostní představení fanouškům, které absolvuje po lékařské prohlídce. Real oznámil angažování sedmadvacetiletého brankáře z Levante na svých internetových stránkách.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Kostarický gólman Keylor Navas míří do Realu.

Článek

Sedmadvacetiletý Navas na MS dostal jen dva góly v pěti zápasech a měl velký podíl na tom, že Kostarika překvapivě postoupila do čtvrtfinále mistrovství světa. Zářil především v osmifinálovém duelu s Řeckem, který Kostarika vyhrála po penaltovém rozstřelu.

Jeho příchod naznačuje, že z Realu pravděpodobně odejde Diego López, který byl v uplynulé sezóně jedničkou v ligových zápasech. Spekuluje se, že by měl zamířit do Neapole, nebo Monaka.

Navasův příchod zvýší rovněž tlak na dalšího brankáře Realu Ikera Casillase. Ten sice jako kapitán dovedl "bílý balet" k vítězství v Lize mistrů, ale na mistrovství světa nepřesvědčil a Španělé jako obhájci titulu vypadli hned v základní skupině.

Reklama

Související témata: