Hlavní obsah

Neymar doléčil zlomený obratel a už střílí góly za Barcelonu

Barcelona
Aktualizováno

Brazilský útočník Neymar dostal týden před začátkem španělské ligy od lékařů Barcelony svolení hrát zápasy. Dvaadvacetiletý fotbalista, který si ve čtvrtfinále mistrovství světa zlomil obratel, se tak objevil už dnešní přípravě s mexickým Leónem a dvěma góly přispěl k výhře 6:0.

Foto: www.marca.com

Brazilec Neymar se brzy vrátí do sestavy Barcelony.

Článek

Kromě Neymara nastoupil na poslední čtvrthodinu také Luis Suárez, který se tak dočkal zápasové premiéry po příchodu z Liverpoolu. Uruguayský reprezentant původně nesměl hrát kvůli trestu za kousnutí soupeře na šampionátu v Brazílii, arbitráž CAS však čtyřměsíční distanc zmírnila a povolila Suárezovi trénovat s Barcelonou a hrát přípravná utkání.

Neymar nehrál od červencového čtvrtfinále MS s Kolumbií, v němž ho Juan Camilo Zúňiga trefil kolenem do zad. Domácí Brazílie poté bez své největší hvězdy utrpěla v semifinále debakl 1:7 s Německem.

Že Zúňigovi zákrok odpustil, potvrdil Neymar i tím, že dnes Kolumbijce vyzval k populární ledové sprše v kampani Ice Bucker Challenge na pomoci v boji s amyotrofickou laterální sklerózou.

Brazilského útočníka vyzvala jiná fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo. Neymar hozenou rukavici přijal a vylil na sebe kbelík ledové vody. Sám pak vyzval Zúňigu, brazilského fotbalistu Robinha a člena hudební skupiny One Direction Nialla Horana.

I Zúňiga Neymarovu výzvu přijal a sám vybídl k účasti na kampani spoluhráče z kolumbijské reprezentace Jamese Rodrigueze, Pabla Armera a Juana Cuadrada.

Reklama

Související témata: