Hlavní obsah

Suárezovi nepomohla ani arbitráž! Smí trénovat, ale za Barcelonu může hrát až El Clásico

Lausanne

Žádné snížení trestu. Uruguayský fotbalista Luiz Suárez se nedočkal zmírnění postihu za kousnutí italského obránce Giorgia Chielliniho v červnovém utkání na mistrovství světa v Brazílii ani u sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne. Ta ve čtvrtek potvrdila útočníkovi Barcelony čtyřměsíční zákaz startu s tím, že mu oproti původnímu verdiktu povolila s katalánským týmem trénovat a navštěvovat zápasy na stadiónech.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Luis Suárez přichází na jednání Sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne.

Článek

Nadále tak platí, že první zápas za nový klub bude moct „kanibal" Suárez odehrát až ve slavném El Clásiku proti Realu Madrid, které je na programu 26. října, ovšem jen za předpokladu, že ho televizní stanice, vlastnící vysílací práva, nepřeloží na sobotu 25. října, kdy bude kontroverzní útočník kroutit poslední den trestu.

„Čtyřměsíční trest bude platit pouze na oficiální zápasy a už se nebude vztahovat na s fotbalem spojené aktivity, jako trénink, marketingové aktivity a administrativní záležitosti," stojí v prohlášení CAS.

Za snížení jeho trestu se přimlouvala celá řada osobností ze světa fotbalu, a to dokonce i sám pokousaný Chiellini. Suárez také zřejmě ve snaze o změkčení verdiktu už dříve opustil svoji původní verzi celé události, podle níž jen ztratil rovnováhu a v žádném případě neměl v úmyslu italského fotbalistu pokousat. K úmyslnému kousnutí se nakonec přiznal, ale všechno marné, čtyřměsíční trest platí i nadále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články