Hlavní obsah

Ronaldovi se nelíbí přestupová politika Realu: Dělal bych to jinak

Madrid

Cristiano Ronaldo se opětovně kriticky vyjádřil k přestupové politice předsedy Realu Madrid. Stavební magnát Fiorentino Pérez po zisku rekordního desátého triumfu klubu v Champions League v létě uvolnil klíčové středopolaře Xabiho Alonsa a Ángela di Maríu a přivedl na Santiago Bernábeu dvojici Toni Kroos, James Rodríguez. „Kdybych řídil klub já, asi bych to dělal jinak,“ prohlásila portugalská hvězda.

Foto: Juan Medina, Reuters

Opora Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vlevo) poslouchá pokyny od trenéra Carla Ancelottiho.

Článek

Na otázku, zda Real po odchodu dvou stabilních opor kádru nebude ve středové řadě postrádat dostatek kvality a zkušeností, částečně napověděl ligový duel se San Sebastiánem, v němž Real i bez zraněného Ronalda po dvougólovém vedení nakonec prohrál 2:4.

„Mám na to svůj názor, ale nemůžu říct všechno, co si o tom myslím, protože to bych se zase dostal v novinách na titulní stranu, a to nechci," vykládal držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa novinářům na promo akci klubu v Jerezu. „Kdybych ale byl na Pérezově místě, asi bych se rozhodl jinak," dodal.

Devětadvacetiletý kanonýr, který už loni kritizoval vedení za odchod Mesuta Özila do londýnského Arsenalu, se ovšem do otevřené konfrontace s šéfem Bílého baletu nehodlal pustit.

„S novými hráči se poněkud změní i styl hry a nikdy není jisté, zda k lepšímu nebo horšímu. Pokud se ale prezident domnívá, že tohle je pro klub to nejlepší, nezbývá než jeho rozhodnutí respektovat a podporovat. Di María a Xabi byli pro tým velmi důležitým článkem, ale teď už s námi nejsou a já jsem si jist, že se noví hráči rychle adaptují a vše půjde správným směrem."

Udělal prezident Realu Pérez dobře, že dovolil odchod Alonsovi a Di Maríovi?
Je to škoda, oba měli zůstat
63 %
Měl zůstat Alonso, Di María nebyl tak důležitý
7 %
Měl zůstat Di María, Alonso nebyl tak důležitý
22,1 %
Je dobře, že odešli oba, dají se nahradit
7,9 %
Celkem hlasovalo 8186 čtenářů.

Reklama

Související témata: