Hlavní obsah

Záložník León doplatil na platový strop ve Španělsku, nemůže hrát

Madrid

Bývalý záložník Realu Madrid Pedro León se stal prvním fotbalistou, který ve španělské lize doplatil na zavedení platových tropů. Vedení soutěže odmítlo nejlépe placeného hráče Getafe pro tento ročník zaregistrovat, protože klub z předměstí Madridu by tím porušil nově zavedená pravidla finančního fair play. Podle nich mohou týmy na platy hráčů vydat maximálně 70 procent ze svého rozpočtu.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný záložník Getafe Pedro León po neproměněné šanci.

Článek

Getafe smí v této sezóně vyplatit hráčům dohromady 17 miliónů eur (469 miliónů korun), což by se zapsáním Leóna na soupisku překročilo. Sedmadvacetiletému fotbalistovi nyní hrozí, že si v tomto ligovém ročníku nezahraje. León už se obrátil s žádostí o pomoc při řešení situace na španělskou federaci a hráčskou unii.

Podle šéfa Getafe Ángela Torrese si fotbalista může za problémy částečně sám proto, že odmítl s klubem jednat o snížení platu. León měl v létě odejít jinam, zájem o něj měly Sevilla a Hannover, ale přestup ztroskotal na tom, že polovinu odstupného si nárokoval Real Madrid. Torres pak čekal na lepší nabídku, která však nepřišla.

Reklama