Hlavní obsah

Trestaný kanonýr Suárez: Začínám se zase cítit jako fotbalista

Barcelona

Luis Suárez přiznal, že po zmírnění podmínek svého trestu za kousnutí soupeře se zase cítí jako fotbalista. Sportovní arbitráž CAS totiž minulý měsíc dovolila uruguayskému kanonýrovi, aby s týmem Barcelony začal trénovat.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez (vpravo) se zdraví s hvězdným Argentincem Lionelem Messim.

Článek

Suárez dostal od FIFA za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na mistrovství světa zákaz startu na čtyři měsíce a v devíti reprezentačních zápasech. Suspendace zahrnovala všechny aktivity spojené s fotbalem, tedy i trénink v novém působišti Barceloně. Tuto část postihu nicméně CAS v srpnu po odvolání zrušila.

„Pravdou je, že to je utrpení. Máte pocit neschopnosti," uvedl Suárez v rozhovoru zveřejněném Barcelonou. „Fakt, že můžu říct dětem, že jdu do práce, mě uklidňuje. Začínám se zase cítit jako fotbalista," dodal bývalý útočník Liverpoolu.

Do Barcelony přišel Suárez už v trestu za 81,25 milionu eur (2,2 miliardy korun) a debut by si mohl odbýt koncem října v prestižním ligovém „El Clásicu" proti Realu Madrid. Kontroverzní útočník, jenž už pokousal soupeře v nizozemské a anglické lize, kde navíc dostal trest za rasismus, počítá v novém působišti ještě s větším „dohledem".

„Budu hrát v největším klubu na světě, takže na mě bude upřena ještě větší pozornost než dřív. Takže člověk musí být v tomhle smyslu opatrný, zodpovědný a inteligentní," řekl Suárez.

Reklama

Související témata: